Kifizeted, játszod és pont a három főben járó átkot nem használhatod?! Nyugi, lesz Avada Kedavra, csak küzdened kell érte.

A Harry Potter történetekből kiindulva sarkos kérdés, hogy a Roxfortban, diákok közt játszódó Hogwarts Legacy-ban hogyan lehet majd használni a három főbenjáró átkot, mikor az nem hogy a tanulók, de mindenki más számára is tiltott a varázsvilágban. A Gaming Bible kiderítette, hogy a bő két hónap múlva érkező game-ben lehetőségünk lesz rá, hogy alkalmazzuk az Imperio (befolyásolás), Crucio (kínzás) és Avada Kedavra (halál) varázsigéket, ám

csak trükkös, limitált formában és helyzetekben.

Persze nem úgy van, hogy csak bekóricálunk a Roxfortba és már öldöshetjük is a diáktársainkat, de lássuk be, ez nem is illene a Harry Potter szellemiségébe. Hagytak ugyanakkor egy kiskaput, amin keresztül elsajátíthatjuk a főbenjáró varázslatokat is, viszont ehhez éjszakánként ki kell szökdösni a suliból, hogy a mellette húzódó tiltott erdőben felkutassuk a párbajklubot. Az egyre jobb és hatásosabb harci varázslatokat itt, a Dark Arts Battle Arenában küzdve tudjuk megtanulni-használni, ahányszor csak akarjuk.

És itt jön az igazi csavar!

Már nem a játékban, hanem a pénztárcád frontján, ugyanis a sötét varázslatok csak a játék Deluxe Edition verziójában lesznek elérhetők. A drágább verzió ténye már eleve felpiszkálta a rajongókat, ám az is felmerült bennük, hogy nem lesz-e további játékon belüli költéshez kötve az, hogy bármikor-bárhogyan használhassuk a főbenjáró varázslatokat.

Egyenes és végérvényes válasz egyelőre nincs az égető kérdésre, viszont nehezen tudjuk elképzelni, hogy pont a tiltott gyümölcsnek számító befolyásoló-kínzó-gyilkoló igékre ne lenne szükség a történet bizonyos pontjain, ahogy nyilván következményei is lesznek a használatuknak. Jó eséllyel viszont aligha lehet majd jobbra-balra lövöldözni az Avada Kedavrákat. Rövidesen kiderül minden: a game premierje 2023. február 10-én lesz,

de néhány platformra csak később adják ki:

EZ nem igaz: megint csúsztatják a Hogwarts Legacy-t!

×