Az Avalanche játéka esélyes volt a Legvártabb Játék díjára a The Game Awards-on. Várhatjuk még tovább – legalábbis ezekre a platformokra.

A Varázsló univerzum legújabb kalandja egyes platformokon nem muzsikál elég szépen, ezért hónapokkal később jelenik meg, például utolsó generációs konzolokra. De mi a helyzet a többi platformmal és a PC-vel?! Az állítólag J.K. Rowling-gal egyeztetve, rajongói műgonddal készült game nyilt világú RPG lesz, és persze nem csak a szerzői jogok tulajdonosa, hanem a játékosok miatt is fontos, hogy minél pontosabb, teljesebb élményt nyújtson.

Valószínűleg ez az utóbbi nem jött össze – ezért a csúszás.

Forrás: Avalanche Software

A játék hivatalos Twitter-oldalán bejelentették, hogy bizonyos platformokra nem készülnek el az előre beharangozott, 2023. február 10-i időpontra. Bár váltig állítják, hogy PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re rendben megjelenik, a többi konzollal bajban lehetnek.

 

Amíg az újgenerációs konzolokra rendben megérkezik, a PS4 és Xbox One tulajdonosoknak egy kicsit tovább, 2023. április 4-ig, a Nintendo Switch-eseknek pedig július 25-ig kell várni a Hogwarts Legacy-ra. A csúszást azzal indokolják, hogy

a lehető legjobb élményt szeretnék biztosítani a játékosoknak – akármilyen platformmal is rendelkeznek.

Ez a Gaming Bible szerint elég egyértelműen jelzi, hogy a fejlesztők nem elégedettek az utolsó generációs konzolokra készült verzió jelenlegi állapotával, így tovább pofozzák. Bölcs döntés. Rossz érzés lett volna úgy megkapni a drága címet, hogy tele van bugokkal és például lépten-nyomon átzuhanunk a padlón, mint Félig Fej Nélküli Nick.

Amúgy elég király lesz az egész – megéri várni rá:

Sokat mutat a Hogwarts Legacy első játékmenet videója – járd be az egész Roxfortot!

 

×