Az elmúlt napokban brutális hullám söpört végig.

A Warzone: Pacific megjelenése előtt a fejlesztők kénytelen voltak egy saját, kernel-szintű védelmet lefejleszteni. Ezt megelőzően a játékot szinte játszhatatlan mértékben elözönlötték a csalók. Tökéletes anti-cheat továbbra sincs, ám a RICOCHET nem teljesít rossz szolgálatot Warzone 2 és Modern Warfare II alatt sem. Rossz időszakok mindig lesznek, ám viszonylag hamar sikerül reagálni az új típusú csalásokra.

Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt napokban egy kicsit túl agresszívan viselkedik a védelem. Külföldi fórumokon, de még hazai csoportokban is többen arról panaszkodnak, hogy ok nélkül tiltották őket a játékból. Természetesen ezek egy része valószínűleg kamu történet, ám olyan sok banról érkezett hír a héten, hogy a nagyobb Call of Duty tartalomgyártók is felfigyeltek erre.

Been a week, still not out. Here’s to another week! Or even longer who knows. You’re welcome for the free money! from ModernWarfareII

A manuális report lehet az oka?

A hozzászólásokban próbálják összedugni a fejüket a kitiltott játékosok. Próbáltak olyan alkalmazásokat, segédprogramokat keresni, melyek előidézhették a véletlen kitiltást. Ide tartozhatnának a perifériák programjai vagy épp MSI Afterburnerhez hasonló alkalmazások, ám nem sikerült közös nevezőt találni. Néhányan megússzák shadowbannal a történetet, ám a legtöbb játékos sajnos végleges és megtámadhatatlan kiltiltásban részesült. Sokan az in-game jelentés funkciót teszik felelősé. Néhány játékban automatikusan is döntést hozhat a védelem mögött álló algoritmus, ám a Warzone esetében erre eddig nem igazán volt példa. Remélhetőleg az ünnepeket követően a Raven software munkatársai tisztázzák a helyzetet.

Új pálya, pontos időpont, fejlesztések – Mindent a Warzone 2 Season 2-ről

×