Megtörténni látszik, amiben sokan kételkedtek. A TikTok-ot egyelőre részleges betiltással sújtják, de ezzel sokan még nem elégedettek.

Fogy a levegő a TikTok körül az Egyesült Államokban, miután megtörtént az, amire senki sem számított: törvényt hoztak ellene és részlegesen betiltották. A kínai céggel az a baja az USA törvényhozásának, hogy simán azonosítani tudja bármely felhasználóját és annak adatait – beleértve a tartózkodási helyét, ami meglátásuk szerint

nemzetbiztonsági kockázattal jár.

 

Vannak dolgok, amikkel nehéz vitatkozni: miután a TikTok berkeiből kiszivárgott, hogy az alkalmazás segítségével hónapokon keresztül nyomon követték amerikai újságírók mozgását és tevékenységét, nehéz lenne azt állítani, hogy „nincs itt semmi látnivaló”. Az ügy kipattanása meg is hozta az eredményt:

a képviselőház hivatala kedden arra adott utasítást, hogy a videó appot kötelezően törölni kell minden hozzá tartozó készülékről

írja a HVG. Catherine L. Szpindor hivatali főnök körlevele, illetve a vonatkozó törvény hatályba lépése alapján itt nagyjából arról van szó, hogy az állami szférában kiadott hivatali telefonokon, táblagépeken, PC-ken tilos letölteni, tárolni és futtatni az alkalmazást.

A tiltás republikánus képviselők kezdeményezésére került bele a szövetségi kiadásokról szóló törvénycsomagba. Ez mondja ki, hogy a kormányzat által felügyelt elektronikai eszközökről nemzetbiztonsági kockázatok miatt kell törölni a videómegosztót és annak kínai anyavállalata, a ByteDance által fejlesztett bármely más applikációt.

Egyébként így borult ki a bili – előzmény:

Ennyit a TikTok-ról: ezek TÉNYLEG bárki után kémkedhetnek!

 

×