Már az gondot okozott, hogy egy gyerekszínésszel nem lehet leforgatni ennyire brutális jeleneteket – főleg ha nem csak zombira, emberre is lőni kell néha.

Bár közös jelenetük nem volt a Trónok harcában, így a kémia sem alakulhatott ki köztük, a fantasy két színésze, Pedro Pascal és Bella Ramsey teljesen természetes főszereplőpárosnak hat a The Last of Us-ban. Előbbi felkérése állítólag egy percig nem volt kérdés, ezért azt hihettük, hogy a fiatal lányt is ő javasolta Ellie-nek.

De nem.

Ugyanúgy végig kellett küzdenie a castingot, mint kb. száz másik fiatal tehetségnek – írja a GamesRadar interjúja nyomán a Dual Shockers. A portál Craig Mazin showrunnerrel beszélgetve derítette ki, hogy a The Last of Us valószínűleg legfontosabb karakterét miért és hogyan osztották a Game of Thrones-ban egyébként brillírozó Bellára.

Forrás: HBO

Az HBO Max-on január közepén induló, várhatóan kilencrészes első évad a 2013-as videojátékot dolgozza fel, és szerintünk nem igazán fognak kockáztatni: valószínűleg egy az egyben leforgatták ugyanazt a történetet, amit anno szinte mindenki az év legjobb sztorijának nevezett.

Mazin szerint két nagyon nagy problémával szembesültek, amikor színészt kerestek Ellie szerepére:

  1. központi karakterként a hátán kéne vinnie a fél projektet,
  2. miközben alig 14 éves.

 

Mivel egy átlagos gyereknek nincs – nyilván nem is lehet – annyi élettapasztalata, amennyi Ellie-hez kell, a jó és a legjobb teljesítmény sem elég – csak egy brilliáns alakítás jöhet számításba, ha akarják, hogy működjön az egész. A showrunner kifejtette: Ellie egyszerre vicces, erőszakos és kemény – ezt kellett volna megtestesítenie egy személyi igazolvánnyal is épp’ hogy rendelkező gyerekszínésznek.

Lehetetlen.

Pont ezért esett a választás az egyrészt tényleg elképesztően tehetséges, másrészt 14-nek is simán eladható Bella Ramsey-re – aki amúgy idén betöltötte a 19. életévét. Utóbbi szintén rendkívül fontos tényező volt – árulta el Mazin a New Yorkernek nyilatkozva, hiszen a sorozat – nyilván – brutális, szóval nem lehet rendesen leforgatni egy kiskorú színésszel. A filmes leszögezte: a The Last of Us-hoz mindent egybevetve sikerült a megtalálni „a legtökéltesebb Ellie-t”. Úgy legyen!

A többiek is elég jó választásnak tűnnek:

Itt az összes színész a The Last of Us sorozatból – KÉT BOMBASZTIKUS MEGLEPETÉSSEL!

 

×