Nincs több találgatás: ők a Naughty Dog játékából készült HBO-sorozat végleges szereplői. Nem várt színeszekkel is erősítettek! Hogy tetszik a gárda?

Egyre közelít az idő, amikor képernyőre kerül az utóbbi évek talán legvártabb videojáték-adaptációja, így ideje megismerni az összes fontosabb karaktert és színészt, akiknek a sorsát évekig nyomon követhetjük.

A jelek szerint nem minden úgy lesz, ahogy a játékban megismertük.

Forrás: Naughty Dog

A Naughty Dog stúdió baromi izgalmas figurákat alkotott a játékhoz, így, már csak a kíméletlen rajongók véleménye miatt sem mindegy, hogy kik alakítják hőn utált gonosztevőinket és imádott hőseinket.

Teljes a lista – ők a központi karakterek arcai a jövőre érkező The Last of Us-ban:

1. Pedro Pascal (Joel Miller)

Érdekes, hogy ez a fickó hogyan vált konok, szigorú és rideg akcióhőssé, miután a Trónok harca könnyed élvhajhász hercegeként lett világszerte is ismert, de valahogy passzolnak hozzá ezek a karakterek.

A chilei színész a magánéletben vicces, jópofa fazon: a személyisége inkább hasonlít Oberyn Martell-re, mint a Mandalorian-ra, vagy akár Joel Millerre, de a Narcos drogháborús dráma után végképp mindent elhiszünk neki. Jó lesz a pasas!

2. Bella Ramsey (Ellie Williams)

Előbbi „kollégája” a Trónok harcából (bár a karaktereik sosem találkoztak), és aligha akadt olyan, a The Last of Us-t is kedvelő GoT-rajongó, akinek ne húzódott volna mosolyra a szája, amikor meglátta a szereposztást.

A 19 éves Ramsey már hat évvel ezelőtt hengerelt: Lyanna Mormont nagyokat villanó karakterével mázlija is volt, mert épp’ az ehhez hasonlókat szokták sztárcsináló szerepnek hívni. Meglátjuk mire megy Ellie sokkal érzékenyebb figurájával. Őstehetség, szóval egyelőre nem féltjük!

3. Nico Parker (Sarah Miller)

Őt leginkább csak a nem túl sikeres Dumbo-ban láthattuk eddig (már aki hajlandó volt megnézni), és ezúttal is csak egy kis szerep vár rá, ugyebár…

Kedves arc, cuki Disney-állatkákat megszégyenítően nagy szemekkel, így nem csodáljuk, hogy beleszeretett a fókuszcsoport. Adottsága és alkalma is lesz rá, hogy kitépje a szívünket.

4. Gabriel Luna (Tommy Miller)

A színészt főleg a Marvel’s Agents of Shield-ből ismerhetjük, és ott rögtön magát a Szellemlovast alakította – remekül. Luna a férfi főhős testvéreként kerül a történetbe, és hát… ez egy elég bonyolult család.

A The Gamer szerint pazar választás a szerepre, és kétség kívül sokat várunk a bratyók párharcától, ami a sorozatban talán elmélyültebb kapcsolatot is eredményez, mint a játékban.

5. Nick Offerman (Bill) és Murray Bartlett (Frank)

A Városfejlesztési osztályból, vagy újabban a Pam és Tommy-ból ismert Offerman, mint a zombik lakta Lincoln városka morcos vezetője – csodás lesz, ezt megelőlegezzük!

Érdekes, hogy a Fehér Lótuszból és az Iron Fist-ből érkező (FRENETIKUS) Bartlett karakterével együtt tűnik fel az előzetesben.

Bill és Frank a játékban sosem tartózkodott egy helyszínen, de itt mintha szoros barátság lenne köztük. Akár még üde változtatás is lehet a sztoriban…

6. Merle Dandridge (Marlene)

Kedves kikacsintás az alkotóktól, hogy a színésznő az élőszereplős változatban is eljátszhatja Queen Firefly-t. Szóval van itt egy eredeti szerepünk, aminek eredeti színésznője a sorozatban is Marlene-t alakítja.

Érdekes lesz látni, ahogy az élőben rendkívül szép és nőies Dandrige maszkulin felkelésvezetővé változik.

7. Lamar Johnson (Henry) és Keivonn Woodard (Sam)

A játékban elég dinamikus duó, akik nagyokat mentve óvják meg főhőseink életét, rendkívül kritikus pillanatokban. A tesók sztorija komoly érzelmi hullámvasút, így nem várunk kevesebbet a sorozatban sem.

A Your Honor-ból és a The Hate You Give-ből ismert Johnson-nak nem új a képernyős szereplés, viszont a kis Woodward-nak igen. Amúgy a színész maga is siket, szóval a jelnyelv aligha fog gondot okozni.

8. Anna Torv (Tess)

Joel egyetlen közeli barátjának karakterét a Mindhunter bombázó dokinője, Anna Torv formálja meg. Itt kevésbé lesz hangsúlyos a színésznő elemi vonzereje – bár ha valaki egy zombiapokalipszis közepén is jól tudna kinézni, az ő.

Remek választás Tess szerepére, aki ráadásul a játéktörténelem egyik legjobban megírt karaktere.

9. Storm Reid (Riley Abel)

A színésznőnek van érzéke a drámához (amire itt szüksége is lesz), hiszen az Eufóriából érkezett a The Last of Us-ba, mint Ellie – több mint – barátja.

A karakter megjelenése a stáblistán arról is árulkodik, hogy a történet meríteni fog a Left Behind DLC-ből, hiszen Riley az eredeti game-ben még nem tűnik fel.

10. Új szereplők

Nem lehetett kizárólag a játék karaktereire alapozni, szóval vadiúj figurák is érkeznek a sorozatba. Az HBO nem spórolt semmin, hiszen ismert epizódszínészek sztárparádéját hozta össze az alábbi szerepekre (a képen balról jobbra):

Kathleen – Melanie Lynskey
Perry – Jeffrey Pierce (aki egyébként Tommy szinkronhangja a játékokban)
Mr. Adler – Brad Leland
Florence – Elaine Miles
Marlon – Graham Greene.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz hangsúlyos szerepük a történetben, de azzal nem spoilerezünk túl nagyott, hogy több epizódot is jegyez a nevük mellett az IMDb, így aligha csak egy-egy jelenet jut majd nekik…

11. MEGLEPETÉS: ASHLEY JOHNSON és TROY BAKER

P-A-Z-A-R gesztus, köszönjük HBO! Bár az eredeti szerepüket – főleg a való életben felnőtt Johnson miatt – nem játszhatták újra, az Ellie-t és Joel-t a game-ekben motion capture technológiával és szinkronizálással megformáló színészek is benne lesznek a sorozatban. Egyelőre ennyit tudunk, de nagy érdeklődéssel várjuk, hogy hol és milyen formában tűnnek fel! Várhatóan ők is új karakterek arcai lesznek.

Itt nem sok minden ment mellé: a színészgárda meggyőző, még ha a választással nem mindenki és nem minden ponton ért egyet. Az előzetes mindenesetre bivalyerős nyomasztást, pattanásig feszített izgalmakat és remek látványt ígér – szóval van miért bízni benne, hogy ez itt egy új HBO-s remekmű lesz.

 

Az se rossz hír, hogy elkezdték sürgetni a játék remake PC-s megjelenését:

Okkal sietnek a The Last of Us megjelenésével – ezért kell PC-re kiadni a PlayStation-exkluzívokat

 

×