Friss hírek szerint simán lehetséges, hogy Bulgáriában vagy Magyarországon forgatják tovább a Netflix sikersorozatát, amennyiben készül második évad.

Mi is imádjuk a Netflix Wednesday sorozatát, ahogy persze a főszereplő Jenna Ortegát, és a fiatal Wednesday-t játszó magyar kislányt is. Természetesen a sorozat hamar a Netflix egyik sikerszériája lett, így természetes, hogy mindenki várja a második évadot. Friss hírek szerint azonban lehetséges, hogy nem romániai helyszínen forgatják a folytatást.

Le akarták húzni a gyártót a román filmesek?

Erről számolt be nemrég a Transtelex, ahol azt írják, nagyon úgy tűnik, hogy a sorozat folytatását – amennyiben tényleg lesz – már valahol Bulgáriában vagy Magyarországon forgatják majd. A lap értesülései szerint ugyanis a bukaresti médiában olyan pletykák terjengenek, melyek kínosak lehetnek az egész ország számára.

Aki esetleg nem tudná, a Nevermore akadémián játszódó jeleneteket a Bușteni-ben található Cantacuzino-kastélynál forgatták, de ezen kívül is rengeteg jelenetnek romániai helyszínt választottak. Annak, hogy a filmsorozat készítői más országot választanának több oka is van a pletykák szerint.

Romániában ugyan létezik egy kerettörvény, ami az országimázs erősítése szempontjából hasznos produkciókat támogatja, ez viszont jelenleg hatályon kívül van helyezve.

Ami a kínosabb viszont, hogy a Realitatea Plus, az Impact.ro és a DCNews is arról számol be, hogy az amerikai filmesek azzal szembesültek a romániai forgatás során, hogy a helyi filmipari cégek gyakran megpróbálták „lehúzni” őket, technikai eszközök bérlésének, és egyéb szolgáltatások túlárazásával. Például egy egységnyi időre 300 dollárért bérelhető kamerát 3000 dollárért voltak kénytelenek igénybe venni.

Irina Margareta Nistor filmkritikust nem kételkedik a pletykák hitelességében. Románia nem igazán használja ki a lehetőségeit, és még a meglévő esélyeit is elpuskázza – mondta az Impact.ro-nak.

Ez is kapcsolódik:

Magyar kislány játszotta a fiatal Wednesdayt a Netflix sorozatában – Íme a története

 

×