Az elmúlt évek egyik legjobb játékát adja teljesen ingyen mindenkinek az Epic Games Store.

A nagy ünnepi sürgés és forgás közepette az Epic Games az elmúlt 11 napban 13 játékot osztott ki teljesen ingyen, melyeket konkrétan bárki bezsebelhetett, aki december 15. után napi öt percre betette a lábát a digitális boltjába.

Hasonló mértékű játékosztós, ajándékozós évzárást egyetlen platform, egyetlen szolgáltatás, és egyetlen másik bolt sem tart, sokan mégis fancsali pofával fogadták az első néhány nap ingyen címeit. Mintha alanyi jogon járna. Az Epic azonban már fel sem veszi ezt a fajta kicsinyes gamer grumpyskodást, ami a szeretet és a békesség ünnepével teljesen átszellemülve minden egyes nap töretlenül lepte meg a PC-s játékosokat az ingyenes játékokkal.

Ma viszont még a legnagyobb elégedetlenkedők is fel fognak nézi a Store-ba, december 25-én ugyanis nem mást raknak a digitális fa alá, mint

Hideo Kojima formabontó sétaszimulátorát, a Death Strandinget.

A Death Strandinghez hasonlóval nemigen találkozhattunk még, hiszen tulajdonképpen az egész játékban csak egyre viszontagságosabb és furcsább körülmények között kell postáskodnunk.

A játékmenet szinte teljes mértékben ennek lett alárendelve, ezért aki nem tud betelni az atmoszferikus, gyönyörű tájak látványával, és szüntelen akcióra vágyik, az valószínűleg csalódni fog. Aki viszont szereti a misztikus, kusza, és egyáltalán nem szájbarágós történeteket, imád felfedezni, barangolni, játékbeli vidékeket bejárni, az valószínűleg mind a tíz ujját meg fogja nyalni a játék cirka 50-60 órája után.

A Death Stranding eredetileg csak PlayStation konzolokra jelent meg, 2020-ban pedig PC-re is ellátogatott, így viszonylag egy friss alkotásnak számít. Hideo Kojima a főbb szerepekre olyan nívós neveket nyert meg, mint Troy Baker, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Lindsay Wagner, Guillermo del Toro és Nicolas Winding Refn, míg a főszerepben a The Walking Dead egyik ikonikus színészét, Norman Reedust irányíthatjuk.

Az Epic Games pedig nem csak egyszerűen az alapjátékot, hanem a minden földi jóval kibővített kiadást, a Death Stranding Director’s Cutot adja mindenkinek ingyen és bérmentve. (UPDATE: Az Epic hibásan a rendezői változatot kínálta, de hamar átjavították az alapkiadásra.) A játékot INNEN LEHET a játéktárakhoz adogatni, FONTOS azonban, hogy minderre csak egyetlen nap áll rendelkezésre, december 26-án 17:00-kor egy másik játék váltja majd.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Brutális év volt – Ezek voltak 2022 legjobb sorozatai, amiket BŰN kihagyni

 

×