Ha bírtad a december 22-i ajándékokat, akkor az Epic legújabb ingyen játékáról sem érdemes lemaradnod.

És megyünk is tovább az Epic Games Store év végi ünnepi ajándékosztogatásában, amely során legutóbb nem is egy, hanem rögtön három remek és kultikus játéklegendát kínáltak teljesen ingyen mindenkinek, aki akár véletlenül is a digitális bolt felületére tévedt. A mai napon, azaz december 23-án a kilencedik napi szépen becsomagolt ajándékot téphetjük fel, ami így már a 11. játék a sorban.

Az Epic ezúttal nem távolodik el nagyon az előző naptól, ami azt jelenti, hogy egy olyan alkotás került a digitális karácsonyfa alá, amely a klasszikus Fallout-élményt hivatott visszaadni. Vagyis azok a játékosok, akik tegnap kitörő örömmel vetették rá magukat a Fallout első, második és a Tactics című részére, jobb, ha iparkodnak, mert a mai játék láttán mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni.

A december 23-i ingyenesen kínált játék ugyanis nem más, mint a 2021. szeptemberi megjelenésű Encased.

Az Encased eredetileg egy Kickstarteres projekt volt, ami a régi Fallout játékosokat és rajongókat próbálta mozgósítani. A gyűjtés nagyon hamar sikerrel zárult, így a Dark Crystal Games el tudta készíteni a játékot. Mivel egy valódi szellemi örökösről van szó, az Encased egy poszt-apokaliptikus világban játszódó izometrikus nézetű CRPG, ami nagy hangsúlyt fektet a történetre, a játékos döntéseire, illetve a körökre osztott harcokra.

A játék 2021. szeptemberére készült el, és meglehetősen pozitív fogadtatásban volt része: a kritikusok dicsérték a felépített világot, a látványt, a karaktereket és a történetet, sokan nem örültek annak, hogy játékmenetében túlságosan is a régmúltat akarja felidézni. Ezért leginkább a műfaj és az olyan kultikus programok, mint az eredeti Fallout, a Wasteland, vagy a Shadowrun szerelmeseinek lehet nyugodt szívvel ajánlani.

Viszont mivel az Epic Games Store-nak hála teljesen ingyenes, érdemes lehet mindenkinek rápróbálnia, hiszen tényleg egy remekül összerakott alkotás az Encased, ami nagyon hosszú órákra képes rabul ejteni szinte bárkit. Fontos azonban, hogy ezt az ajándékot csak egyetlen napig, december 24. 17:00-ig lehet ingyen bezsákolni,

szóval uzsgyi az EGS, és rántsd be, amíg tudod!

Mindeközben a Steam Téli Vásáráról sem érdemes lemaradni:

Elkezdődött a Steam gigantikus Téli Vására – Mutatjuk a legjobb akciókat

 

×