Úgy tűnik, hogy jövőre olyan készlethiányra és késérekre számíthatunk, mint a koronavírus tombolásának idején, néhány éve.

Tudjuk, hogy az elmúlt években nagyon nehéz volt a gamerek élete. A koronavírus-járványnak olyan erős hatása volt, hogy sokan a mai napig csak remélik, hogy hozzájutnak a legújabb hardverekhez. Sajnos úgy alakult, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenésekor kevés konzol állt rendelkezésre, azokat pedig felvásárolták a haszonlesők, így a legtöbben nem, vagy többszörös áron jutottak hozzá. Aztán jött a videokártya láz, a kriptobányászok ott is mindent felvásároltak, csak a gamereknek nem jutott semmi, az árak is folyamatosan emelkedtek. Persze ahogy a koronavírus-járvány enyhült, így a gyártás is helyreállt és úgy tűnt, hogy szép lassan minden visszaáll a normál kerékvágásba.

Nos, lehet, hogy 2023-ban visszatér a baj, és ismét késhetnek a hardverszállítmányok. Sőt: megjelenések maradhatnak el.

Legalábbis erről számolt be nemrég a PCFórum a DigiTimes cikke alapján. Az országban, ahol számtalan hardvert és alkatrészt gyártanak a világ többi része számára, sajnos újra tombolni kezdett a koronavírus-járvány, köszönhetően annak, hogy feloldották a szigorú karantén-szabályozást. Az országban több PC és laptop üzemben is elképesztő munkaerő-hiány van, ami miatt nem csak hardverek szállítása késhet, de lehet, hogy konkrétan új termékek megjelenései is jelentős csúszást szenvedhet el.

Sokan arra számítanak, hogy a kínai holdújév alkalmával még nagyobb lehet a járvány, olyankor ugyanis sokan elindulnak meglátogatni a rokonokat. Két évvel ezelőtt szintén ebben az időszakban robbant nagyot a járvány.

Sajnos számtalan gyárban lett súlyos a helyzet, ami azt eredményezheti, hogy nagy hiány lehet jövő év elején a készletekből. Bár más okból, de az Apple sincs jó helyzetben a gyártást illetően, náluk a járvány-szabályozás miatt az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max gyártása szenvedett el csúszásokat. Lehet, hogy a Samsung is ezért tolta el a legújabb Galaxy S23 bemutatását.

Sajnos az ellátási hiány ismét azt eredményezheti majd, amitől a legjobban félünk: az árak emelkedését.

Ezt láttad már?

Nézd meg a videókártyát, amit még az Nvidia sem mert kiadni

 

×