Ismertették az elmúlt időszakban eszközölt változásokat.

Az online játékokban gyakran használt kifejezés a „smurf” szó. Általában olyan játékost értünk alatta, aki az éppen használt fiókon kevés órával, alacsony ranggal rendelkezik, miközben a valóságban, a „fő” fiókon más a helyzet. Ezzel bizony az éppen futó meccset teljesen tönkre is teheti, mindezt azért, hogy pár órányi extra örömet szerezzen magának. Ennek károssága megkérdőjelezhetetlen, hiszen nem túl nagy kihívás jóval gyengébb játékosokat lealázni.

A fizetős címekben is létező probléma, ám nem meglepő, hogy a free-to-play modellre épülő játékokban sok ilyen esettel találkozhatunk. Pár perc alatt új fiókot regisztrálhat bárki, mellyel indulhat is a „móka”. A játék nem dobhatja be a frissen regisztrált felhasználókat erős ellenfelek ellen, hiszen így hamar elvennék a kedvet a folytatástól. Éppen ezért különféle védelmi mechanizmusokat építenek a multiplayer címekbe.

Nézzük is, hogy a Riot Games mivel „kedveskedik” a Valorant smurf játékosainak!

A blogbejegyzés kedd késő délután élesedett:

  • Nem is olyan rég egy automatizált smurf védelem került Valorantba
  • Ennek köszönhetően 17%-kal csökkent a smurfök aránya a meccseken, akár háromszor gyorsabban az eredeti rangjukon/MMR pontszámukon találhatjuk meg a játékosokat (4-10 meccs alatt)
  • Az 5-Stack szabályainak enyhítése szintén kedvezően alakította a smurfök számát
  • Remélhetőleg a hamarosan debütáló Premier kompetitív mód is értelmetlenné teszi a smurf fiókok létezését
  • A fejlesztők további detektálási módszereken is dolgoznak a háttérben

Remélhetőleg 2023-ban még ritkábban találkozhatunk smurfökkel a meccsek során, sajnos manapság rengeteg játékos kedvét elveszik pár kör alatt az ilyen felhasználók.

Borító: Shroud

Pofátlan lenyúlás: pert indított a Riot a Valorant copy miatt

×