Indul a per: a LoL gyártója nem bírta tovább nézni, hogy a legutóbbi FPS-ében megjelenő ötletek sokaságát simán ellopja egy kínai game.

A Riot Games eléggé bepöccent rajta, ezért jogi útra tereli a plágiumgyanút: az ügyvédeik azt állítják, hogy a NetEase fogta az idei The Game Awards-kategóriagyőztes Valorantot és

apró résztelekbe menően lemásolta.

A League of Legends-ért már korábban is e-sport díjesőt kapó Riot egy 5v5 taktikai FPS-ről, a Hyper Front-ról véli úgy, hogy túl egyértelműen idézi a Valorantot. Bár, ha jobban megnézzük, a játék inkább tűnik direkt ismétlésnek: a GameStar szerint pályák, ügynökök, fegyverek és specifikációk is elképesztő hasonlóságot mutatnak.

 

A 2020-as, PC-s Valorant plagizálása miatt az idén januárban iOS-re és Androidra is megjelent Hyper Front készítőit az Egyesült Királyságban, Németországban, Brazíliában és Szingapúrban is bíróság elé citálja a Riot Games. Nem tudni, hogy mennyire lesz hosszú a jogi csetepaté, de komoly pénz foroghat kockán, hiszen a Hyper Front mostanra csak a Google Play-en egymillió letöltés felett jár (nálunk még nem jelent meg).

Ennyire nyilvánvalóan nem, de a legjobbakkal is megesik:

Kutyaidők járnak az Activision-nél: plágium miatt törölték a Warzone-ból Floof Fury-t

 

×