Minden gépről automatikusan törölni fogja a rendszer az elavult böngészőt!

Bármennyire is furcsa, még mindig rengeteg Windows számítógépen ott van az eredetileg 1995-ben megjelent, sokat frissült Internet Explorer, mely mára a legelavultabb böngésző a világon. Az elmúlt években a Microsoft több kísérletet tett, hogy megszüntesse a működését, ám az sok gépen ott maradt, sőt sokan használják is rendszeresen, bármennyire is meglepő. Például akár csak a Google Chrome letöltésére. Ám hamarosan ennek is vége.

Egy közelgő frissítésben a Microsoft eltávolítja a gépekről az Explorert.

Ahogy arról a PCFórum beszámolt, 2023 elején egy olyan Edge frissítés érkezik, mely végleg eltávolítja a böngészőt a gépekről. A hír szerint még akkor is, ha valaki kikapcsolja a gépeket a frissítéseket, az Edge ugyanis automatikusan frissül, azzal pedig az Explorer is törlésre kerül.

A Microsoft ugyanakkor igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a korábban Explorerben elérhető funkciók az Edge-ben is elérhetők maradnak. A jövő év elején érkező frissítés után nem lehet majd elérni az Explorert a gépeket, ugyanakkor lehet, hogy néhány ikon megmarad. Ezeket majd az év közepéén érkező frissítés tüntetni el. Szép lassan a nyoma is eltűnik annak, hogy valaha létezett az Internet Explorer.

Ezt láttad már?

Lassú a neted, de legalább stabil? Kiderült melyik a fontosabb a magyaroknak

 

×