A felmérésről szóló beszámolók azt sugallják, mintha nálunk választani kellene gyors és megbízható net között. A szolgáltatónkhoz viszont ragaszkodunk.

Nagyon tanulságos eredményt hozott ki hazánkra nézve (is) a Deloitte internethasználati szokásokra vonatkozó mérése: azt kutatták, hogy a userek milyen szempontok alapján döntenek az egyes szolgáltatások között. Kiderült, hogy a gyorsaság kevésbé fontos, mint az, hogy a kapcsolat stabil legyen. Rajtunk kívül cseh, lengyel és német felhasználókat kérdeztek –

hazánkból kétezer 18-65 éves internetező válaszolt.

A közvéleménykutató eredményeit a HVG szemlézte. Megállapították, hogy csak minden negyedik előfizető rendelkezik legalább 50 Mbit/s sebességű nettel, pedig kétharmaduk 500 Mbit/s feletti csomagot tart ideálisnak, miközben az 1 Gbit/s már igazi érték. Utóbbi optikai üvegszálas hálózattal válik elérhetővé, és bár ennek kiépítése az ország nagy területén jelenleg is tart, a legtöbben nem érzik problémásnak a vele járó földmunkákat.

Forrás: Fusion Connect

Felmérték azt is, hogy milyen szempontok fontosak a felhasználóknak, mielőtt kiválasztják a leendő internetszolgáltatót: 94 százalékuk a stabil kapcsolatot jelölte meg a legelső helyen, szóval elég egyértelmű, hogy a megbízhatóság még mindig vastagon előzi a gyorsaságot. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy minden ötödik jelezte: hajlandó fizetni másodlagos forrásért, csak online maradjon, ha az elsődleges leáll.

De vajon mennyire fontos a mindennapi életünkben?

Az internet is van olyan fontos, mint a gáz? Ez történne, ha örökre elszállna!

 

×