Elon Musk már azt a kérdést feszegeti, hogy lemondjon-e a Twitter vezetéséről, miután az utóbbi időben hozott döntései mindent tönkretettek.

Érdekesen alakult az utóbbi időben Elon Musk és a Twitter helyzete. Nem sokkal azután, hogy a milliárdos átvette a közösségi oldal vezetését, sorra érkeztek a hírek arról, hogy milyen visszás döntéseket hoz. Többek között számtalan alkalmazottat elbocsájtott, visszaengedte a korábban kitiltott felhasználókat, stb. Sokak szerint a körülötte kialakult pozitív mítosz is összeomlott, sőt a Twitter másról is elveszi a figyelmét, ami miatt még több problémája lett.

Talán ezért is fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy talán ki kéne szállnia a Twitter vezetői pozíciójából. Hogy milyen döntést hoz, az persze egyelőre kérdéses, de a Twitteren a világhoz szegezte a kérdést egy szavazás formájában.

Ezt az eredményt hozta a szavazás.

Néhány nappal ezelőtt Elon Musk saját Twitter fiókján egy szavazást indított, nem sokkal azután, hogy nagy felháborodást okozott egy friss szabály, miszerint Twitterről nem lehet más közösségi oldalra (Facebook stb.) linkelni. Elon Musk azt kérdezte:

„Lemondjak a Twitter vezetői posztjáról? Tartom magam a szavazás eredményéhez.”

Nos, a szavazás a cikk írásának pillanatában lejárt, az eredmény pedig az lett, hogy IGEN, az emberek szerint Elon Musk mondjon le a Twitter vezetéséről. A válaszadók több mint 57 százaléka szavazott így.

 

Hogy pontosan miért ilyen formában próbál döntést hozni saját sorsáról Musk, az kérdéses. Az egyik elképzelés szerint szeretné, ha az emberek hoznák meg helyette ezt a döntést, mások szerint viszont a Tesla helyzete gondolkodtatta el. Az utóbbi időben ugyanis a Tesla részvények meredek zuhanásnak indultak. Nemrég a Tesla részvényesek pert is kezdeményeztek, mivel Elon Musk egyértelműen nem fordít elég időt és energiát az elektromos-autóágazatra.

Hogy Elon Musk tartja-e magát a szavazás eredményéhez, az még kérdéses. Az is lehet, hogy már eldöntötte, hogy mi lesz, és számított a szavazásnál erre az eredményre. Lehet, hogy a jelenlegi helyzetben már ő maga sem szeretne a Twitter élén lenni. Egyes pletykák szerint itt-ott már beszélt arról, hogy lemond a vezetésről.

Ezt láttad már?

Vigyázz! – Letörli az Internet Explorert a gépedről a Microsoft

 

×