Az alsó kategória egykori királya a flagshipek között sem szégyenkezik.

Kétségtelen, hogy némi átrendeződést vehetünk észre, ha az androidos telefonok felhozatalát szemléljük. Míg az elmúlt években Qualcomm Snapdragon vagy a gyártók saját megoldásait találhattuk meg a mobilokban, idén egy újabb jelentkező is megérkezett. Az új szó túlzás, hiszen a MediaTek hosszú ideje itt van a piacon, ám leginkább az alsóbb kategóriában és a középkategória aljában képviseltették magukat.

2022-ban azonban turbó fokozatba kapcsoltak. A Dimensity 9000-es SoC az abszolút top kategóriát célozta be, míg a 8200-as a flagship és középkategória közötti lyukat tömné be. Azt hihetnénk, hogy ennyivel meg is elégednek, ám a friss mérések alapján az iPhone-okat is célba venné a tajvani gyártó.

Szintetikus GPU benchmarkon meg is veri az Apple telefonjait!

Lehet szeretni vagy utálni az iPhone-okat, de az kétségtelen, hogy az almás telefonok nyers erőben uralják a piacot. Ez kimondottan igaz a 3D/GPU feladatokra. A fenti táblázatban is világosan leolvasható, hogy a Snapdragon aktuális csúcschipje, még az iPhone 13-as A15-ös egységét sem győzi le. A Plus változat is csak lohol az A16 nyomában.

Éppen ezért érte váratlanul az iparági elemzőket, hogy a MediaTek Dimensity 9200-as egysége bizony mérhetően jobban teljesít mint a legfrissebb Apple SoC. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gyártó lépéselőnyben van, ahogy azt is biztosra vehetjük, hogy az Apple is válaszol 2023 szeptemberében.

Brutál erős androidos telefont keresel? – Ezekből válogass

 

×