A legújabb Huawei csúcsmobil 1%-os töltöttségen akár órákig is képes elműködni.

Alig több, mint két hete jelent meg a Huawei legújabb csúcskategóriás okostelefonja, a Mate 50 Pro, ami bár egy bestia, az árazása miatt vélhetőleg nem ez lesz a gyártó legsikeresebb terméke. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az 500-600.000 forintos árkategóriában találni a Mate 50 Prónál jobb készülékeket, amelyek megbízhatóbban, gördülékenyebben működnek, illetve amelyeken hiánytalanul elérhetőek a Google szolgáltatásai is.

Van azonban egy olyan aspektus, amiben a legújabb Huaweinek egyszerűen nincsen párja. A kínai csúcstelefon ugyanis megkapta a legújabb akkumulátor-technológiát, ami a gyakorlatban a Low-Battery Emergency Mode-ban, azaz az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti módban mutatkozik be a tulajdonosoknak. Ez a Prím hírek szerint azért lesz nagyon hasznos, mert akár órákkal is megnövelheti a 4700 mAh-s akksival felvértezett mobil üzemidejét.

Az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti mód az EMUI 13 operációs rendszer algoritmusaira és a „SuperEnergy Boosting” technológiára épül. Ez utóbbi akkor aktiválódik, amikor a telefon töltöttségi szintje 1%-ra csökken, majd intelligensen csoportosítja a fennmaradó töltöttséget, így az több energiát képes felhasználni az akkumulátorból anélkül, hogy károsítaná azt.

Ebbe a módba kapcsolva a készülék akár 3 óra készenléti időt vagy 12 perc hívásidőt képes biztosítani.

A portál szerint az energiaakkumuláló pumpás technológiát (enery accumulating pump technology) magában foglaló „SuperEnergy Boosting” funkció egy speciális és nagyon vékony „szívószálon” keresztül erőteljesen újrapolimerizálja az akkumulátorban megmaradt ionokat, így a készülék még kikapcsolás közeli állapotban is sokáig használható marad.

Emellett az is kiemelendó, hogy a technológia biztonságos, és megfelel a Huawei töltési-kisütési ciklus tanúsítási tartományának; az akkumulátor a normál biztonságos kisütési tartományán belül van, amely eleget tesz az ipari szabványoknak. Ez azért fontos, mert az akkumulátor túlzott lemerülése általában a tápegység károsodásához vezet.

Ezt is olvasd el:

10 perc alatt 0-ról 100-ra? – Ennél a 8 mobilnál semmit nem töltesz gyorsabban

×