– ami Magyarországon is kapható, tart tovább a cím. Jelenleg tehát ezt a hét remek okostelefont érdemes választania annak, akinek számít, hogy meddig van töltőn a mobil.

Bár kétségtelen, hogy a mobiltelefonok fejlődése az utóbbi időben kissé belassult, de a töltési technológiák terén óriási előrelépések történtek. Sokan még most is (én is) éjszaka, amikor egyébként sem használná az ember, rakják fel tölteni a mobilt, hogy reggelre biztosan legyen benne annyi nafta, amennyivel elleszünk egész nap.

Ez azonban nagyon hamar teljesen megváltozhat. Tavalyig a 120W-os töltés számított az abszolút bajnoknak, mellyel nagyjából egy ebéd alatt, körülbelül 20 perc alatt lehetett maximumra tölteni egy telefont teljesen lemerült állapotából. Azóta viszont előrukkoltak még ennél is hatékonyabb megoldásokkal, és már a 210W-os gyorstöltés sem álom, amivel tényleg néhány percre redukálható a kötelező metódus.

Az alábbi cikkben a Digital Trends hathatós segítségével összeszedtük azokat a készülékeket, melyek jelenleg a leggyorsabbnak számítanak a töltésben, illetve amelyeket Magyarországon sem lehetetlen beszerezni.

8. XIAOMI 12 PRO

Kinézetre nem a legegyedibb darab, de belül már egy egészen korrekt telefon, ami méltán veheti fel a versenyt a Samsung Galaxy S22 Plus, illetve az iPhone 13 Pro készülékekkel. Snapdragon 8 Plus Gen 1 lapkakészlet, 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel már vihető (ezek nyilván a drágább modellek), de a kamerákkal sem marad sz szégyenben a három 50 megapixeles hátlapi, és a 32 megapixeles előlapi szenzorjaival.

Ami pedig az akksit illeti: egy 4600 mAh-s akkumulátor hajtja, amit a mellé adott 120W-os HyperCharge gyorstöltővel húzhatunk fel. A teljes töltöttséget így 24 perc alatt éri el, ha viszont a Boost módot is bekapcsoljuk, akkor három perccel hamarabb húzhatjuk ki a kábelt.

7. iQOO 9 Pro

Hazánkban talán kevésbé ismert, de igen tisztes masina az iQOO 9 Pro, amit a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet hajt, és akár 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral is választható. A telefon 50MP-es Samsung Isocell GN5 érzékelővel, 50MP-es ultraszéles szenzorral és 16MP-es portré objektívvel van felszerelve, melyekkel kifejezetten szép képeket és videókat lehet készíteni.

Ami viszont most jobban érdekel minket az az akkumulátor, ami egy a 4700 mAh-s 120W-os töltést támogató darab. Kategóriájában egyébként a leggyorsabb: átlagosan körülbelül 20 perc alatt töltődik fel abszolút élettelen állapotból teljesen.

6. REALME GT NEO 3

Ez a mobil volt az első kereskedelmi forgalomba került termék, ami megkapta a 150 W-os gyorstöltést. Az okostelefont az okta-core MediaTek Dimensity 8100 chipset hajtja, amit választás szerint akár 12 GB RAM-os és 256 GB-os kiszerelésben is választhatunk. A hátlapon egy 50 megapixeles hármas kamerarendszer, elől pedig egy 16 megapixeles szelfikamera található.

A Realme GT Neo 3 UltraDart töltést használ a benne lévő 4500 mAh-s akkumulátor töltéséhez, amellyel elméletben 17 perc alatt kellene nulláról százra pumpálnia a töltöttséget. Ez a gyakorlatban persze egy-két perccel tovább tart a dolog, a tesztek alapján kb. 19 perc kell a teljesen lemerült állapotából a teljesen feltöltöttbe jutnia.

5. XIAOMI 11T PRO

A Xiaomi 11T Pro 2021 második felében jelent meg, de még mindig az egyik leggyorsabban töltődő telefon a világon. A telefonban a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet található, amihez 12 GB RAM és 256 GB tárhely is párosulhat. A főkamerája is impozáns: 108 megapixeles szenzor, de találunk rajta egy 8MP-es ultraszéles lencsét és egy 5MP-es makró érzékelőt, illetve egy 16 MP-s előlapi kamerát is.

A Xiaomi 11T Pro egy nagy, 5000 mAh-s akkumulátort tartalmaz, ami a telefon túlzott felmelegedését gátolandó két részre osztottak. A töltésért a 120W-os HyperCharge technológia felel, amivel nulláról körülbelül 21 perc alatt tölti százra a méretes akksit.

4. ONEPLUS 10R

MediaTek Dimensity 8100 chipset, 50MP-es főkamera, 8MP-es ultraszéles, és 2MP-es makróérzékelő került bele, és kérhető 12 GB memóriával 256 GB-os tárhellyel is. A OnePlus a 10R-rel lépett be a gyorstöltés világába, ami már támogatja a 150 W-os töltődést, ezzel a módszerrel pedig a teló lemerült állapotából 18 perc alatt áll fel teljesen.

3. ONEPLUS 10T

A OnePlus 10R-től eltérően ebben a Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 chipkészlet dorombol, amit kétféle konfigurációban kínálnak: a csúcsmodell akár 16 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet kapott. Az 50MP-es főkamera, a 8MP-es ultraszéles lencse és a 2MP-es mélységérzékelő miatt sem kell szégyenkeznie, melyek szintén kiválóan teljesítenek.

A OnePlus 10T-t egy 4800 mAh-s akkumulátor hajtja, amihez egy 160 W-os SuperVOOC töltőt adnak. Ezzel a a teljes feltöltés nem tart 19 percnél tovább.

2. NUBIA RED MAGIC 7 PRO

A Nubia ezen modellje egyébként egy kifejezetten játékra szánt darab, amit Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet hajt, amit akár 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel is kérhetünk. A főkamera 64 megapixellel vagánykodik, de akad mellette egy 8MP-es ultraszéles objektív és egy 2MP-es makróérzékelő is.

Akksiban is erős, hiszen egy 5000 mAh-s akkumulátort kapott, ami támogatja a 135 W-os töltést. Ehhez viszont külön kell beszerezni a megfelelő töltőt, ugyanis a dobozában található csak 65 W-ben teljesít. Már csak azért is érdemes beszerezni egy gyorstöltőt, mert azzal 18 perc alatt 100%-ig jut.

1. REDMI NOTE 12 EXPLORER

A Xiaomi egyik legfrissebben debütált készüléke, ami jelenleg az egyik, ha nem a leggyorsabban töltődő telefon a piacon. Ehhez párosul természetesen egy brutális hardveres erő is: 6 nm-es MediaTek Dimensity 1080 okta-core chipset, 12 GB RAM, max. 256 GB tárhely, hátlapon egy 200 MP-es tripla kamerarendszer, előlapon egy 16 MP-es szelfikamera.

A Redmi Note 12 Explorerbe egy 4300 mAh kapacitású akkumulátor került, ami ultragyors 210 W-os töltéssel lehet szinte pillanatok alatt feltölteni. Nulláról 66%-ra öt perc, 100%-ra pedig nagyjából 10 perc alatt töltődik (bár a tesztek alapján a maximális töltési teljesítmény 184 W volt).

Ezt is olvasd el:

Megvan, mikortól kötelező az USB-C-s iPhone és minden Apple cucc

 

×