Úgy tűnik, hogy a Rockstar nagyjából semmit nem tehet már anélkül, hogy az elvetemült rajongók ne a GTA 6-ra gondolnának.

Amióta csak komolyabban foglalkozom gaming hírek írásával, szinte napi szinten találkozom azzal, hogy mennyire meg tudnak őrülni az emberek a Rockstar minden egyes lépésétől. Az utóbbi években, ha a Rockstar munkatársai mondjuk kimentek az utcára, azt a közösségi oldalakon és a fórumokon rögtön a GTA 6 jelének vették. Ez különösen erős jelenség lett azóta, hogy a fejlesztőcsapat bejelentette: igen, készül a következő GTA-játék.

Így a Rockstar Games mostanában megtrollkodja a játékosokat, és figyeli mi lesz.

Valójában pontosan azt kapják, amire számítanak. Kitesznek valamilyen egyébként semmitmondó posztot, és láss csodát: a tömeg azt hiszi, ez valami, ami a GTA 6-ra utal, és elindulnak a spekulációk és pletykák. Őrület. Azoknak, akik nem követik annyira a GTA 6 híreit, eláruljuk, hogy annyi hivatalos, hogy egy új GTA-játék fejlesztés alatt áll. Ennek korai szakaszában készült tervei részben kiszivárogtak, de ez nem befolyásolja a fejlesztést. Persze a cég közben a GTA Online fejlesztésén is folyamatosan dolgozik, ám ezenkívül a Rockstar csöndben van.

Ezért van az, hogy a rajongók minden egyes alkalommal, amikor a Rockstar valamit közzétesz, azonnal azt feltételezik, hogy annak köze van a GTA 6-hoz. Legutóbb például egy fura videót tettek közzé, ami miatt szintén kirobbant az őrölt spekulációk hada.

 

December 15-én a Rockstar Games Twitteren egy rejtélyes, 15 másodperces videót osztott meg, amelyen a cég logója színes fények kaleidoszkópjában fürdik. A videó VALAHOGYAN egyes rajongók számára azt jelentette, hogy ennek köze van a GTA 6-hoz. Persze valójában a GTA Online új Los Santos Drug Wars frissítésének előzeteséről van szó.

 

Valószínűleg az sem segített sokat a helyzeten, hogy a videó felkerülése után több ismert szivárgásokkal foglalkozó Twitter oldal is izgatott lett. A népszerű Rockstar szivárogtató, Tez2 például azt írta:

„Mind látjátok a GTA 6-ot, vagy csak én?”  – Nem telt el sok idő, mire mások is látták benne a (nem létező) GTA 6-ot.

Szerintem a Rockstar Games ne tegyen közzé semmit, amíg nincs egy igazi GTA 6 trailere. Ellenkező esetben az egész internet olyan, mint amikor valaki átéli élete legnagyobb szerelmi csalódását. Nos, a videó nem a GTA 6-ra utalt, de a GTA Online tényleg frissítést kap.

Ezt láttad már?

Ezeknek a játékoknak a szervereit állítja le az Epic Games, de van jó hír is!

 

×