Ritkán látni olyan lenyűgöző alkotásokat, amilyeneket a Rockstar Games néhai vezető dizájnere készített.

A Rockstar Games korábbi vezető illusztrátora, Mark Scicluna nemcsak a videojátékokért, hanem a képregényekért is kifejezetten rajong, így amikor kapott egy isteni szikrát, azonnal neki is látott ötvözni a kettőt.

De igazából nem is áll olyan távol a videojátékoktól a képregényes műfaj, hiszen többször fordult már elő olyan, hogy egy játék cselekményét ilyen formában folytatták, vagy mesélték el az előzményeket. Magyarországon például besétálsz egy nagyobb könyvesboltba, és bizonyosan találsz majd The Witcher, Overwatch, World of Warcraft, StarCraft, Gears of War, Cyberpunk, vagy Assassin’s Creed képregényeket, de sokszor a stúdiók is mellékelnek egy-egy digitális nyomatot a játékok gyűjtői kiadásai mellé.

Igen ám, csakhogy Scicluna sokkal jobbat talált ki: a játékokat a képregények több tíz évvel ezelőtti aranykorára jellemző stílusban rajzolja meg, ezzel pedig egészen csodálatos alkotások születtek. A neves művész olyan remekművek retro képregény borítóját képzelte el, mint a God of War, a Crash Bandicoot, a Ghost of Tsushima, a The Last of Us, a Resident Evil, a Metal Gear Solid, a Cuphead, a Medievil, a Dino Crisis és még nagyon sok mást.

A legeslegjobb pedig az, hogy ha valamelyik megtetszik, akkor tetszőleges formában akár meg is rendelheted tőle – pólóként, óriás poszterként, mobiltokként, vagy ahogy akarod. És hidd el, az alábbi csodákat látva te is rögtön a rendelésre fogsz kattintani.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ha pedig kíváncsi vagy Scicluna többi munkájára, akkor érdemes lehet ellátogatnod a Twitter-oldalára, ahová rendszeresen pakolja fel az újabb műveit (és ahol visszamenőlegesen is meg tudod nézni a régebbieket). Ha pedig szeretnél belőlük rendelni is valamit, akkor azt ezen az oldalon tudod megtenni.

via – Game Informer, 80.lv

Egy magyar művész elképzelte, hogyan festene a Széll Kálmán tér a The Last of Us-ban

 

×