Egy tehetséges magyar 3D modellező elképzelte, hogyan nézne ki Budapest egyik legforgalmasabb gócpontja a The Last of Us-ban.

Egy lelkes és láthatóan tehetséges magyar alkotó, Bori István egészen menő képeket osztott meg a Redditen közösséget formáló magyar subredditben – szúrta ki az Esport1.

István, felhasználónevén Pityurko ugyanis nem csak eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehetne Budapest, ha végigsöpörne a világon a The Last of Us gombavírusa, hanem képernyőre is vetette azt. A tehetséges srác Blenderben elkészítette a Széll Kálmán tér valósággal teljesen megegyező modelljét, a különbség csupán annyi, hogy a természet már kezdi visszafoglalni azt. Pont úgy, mint ahogyan a poszt-apokaliptikus játékban is tenné.

 

A kép elkészítéséhez a 3D modellező programon túl egy kis Photoshopot is használt, mindent összevetve pedig nagyjából 20 órát dolgozott rajta.

Körülbelül 3 éve kezdtem el tanulni, de rengeteg kihagyással. Szerintem ha aktívan tanulod, és a megfelelő kurzusokból táplálkozol, akkor az 1-2 év teljesen reális. Persze valamennyire egyén függő, én egy fotós neveltetést kaptam, ami lehetővé tette, hogy már a korai műveimen is viszonylag jól tudjam beállítani a kompozíciót és a világítást, szóval inkább a technikai részt kellet tanulnom, azaz a modellezés, textúrázás.” – írta István.

Széll Kálmán tér The Last of Us stílusban, avagy egy pesszimista jövőkép (digitális 3D alkotás) from hungary

A fenti képnek egyelőre még nincsen párja (ami lehet, hogy csak idő kérdése), ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének más megcsodálható munkái. Ezeket kivétel nélkül megnézhetitek az ArtStation oldalán, ami a jövőben várhatóan és remélhetőleg még tovább bővül majd legalább hasonló minőségű alkotásokkal.

Ha pedig ti is szeretnétek hasonló dolgokat készíteni, akkor ajánlom a magyar Mesharray világszínvonalú képzéseit, a Video Copilot oldalát és Youtube csatornáját, de ezeken kívül is találtok sok-sok oktató jellegű tartalmat – akár szoftverspecifikusan: Blender, Maya, ZBrush, Houdini, 3ds Max, Rocket 3F.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×