Egy anyukát például brutálisan kigúnyoltak, miután közzé tette, hogy milyen egyedi nevet adott újszülött babájának.

Úgy tűnik, hogy a nemrég megjelent Wednesday című sorozat a Netflixen nem csak megelőzte az eddig megjelent legjobb sorozatokat a nézett órák tekintetében, de elképesztő hatása van a világon. A TikTokon például hatalmas Wednesday tánctrend terjed, és mindenki úgy akar kinézni, mint a fekete-fehér Jenna Ortega. Közben persze akadnak olyanok is, akik a sorozat hatására saját gyermeküket is a főszereplőről nevezik el. Ez azonban nem olyan egyszerű.

Egy anyukát például brutálisan kigúnyoltak az interneten, miután közzé tette, milyen egyedi nevet adott újszülött babájának.

Illusztráció

Katie Adams halloweenkor adott életet kislányának, és az Addams Family szereplőjéről, Wednesday Addams nevéből merített ihletet. Úgy döntött, hogy gyermekét Wednesdaigh Adamsnek nevezi el. Többi gyermeke is szokatlan nevet kapott, első három gyermekét Ma’Kynnleigh-nek, Emma’Leigh-nek és Jaxx’syn-nek hívják.

A Wednesday név egyébként hamar népszerű lett, köszönhetően Tim Burton Netflix sikersorozatának, bár Katie esküszik rá, hogy már évekkel ezelőtt kiválasztotta ezt a nevet, és nem a sorozat miatt döntött így. Egy újságnak elmondta: családja nagy Addams Family rajongó.

„Amikor megtudtam, hogy a kisbabám halloweenkor fog megszületni, a férjemmel megegyeztünk, hogy a Wednesdaigh nevet választjuk” – mondta.

 

Nos, úgy tűnik, hogy ezzel nem mindenki ért egyet az interneten. Bár Katie elmondása szerint nem hallgat a negatív kritikákra, van belőle most bőven. Miután az újszülöttről készült fotó és a név felkerült az internetre, a Twitteren az emberek gyakorlatilag megfeszítették az anyukát, amiért ilyen nevet választott.

„Legalább írd helyesen a szót! Csak azért, mert hülyén írod le, nem változtat a tényen, hogy egy napról nevezted el a gyerekedet… az Addams Family gót lányáról. Hidd el, nem olyan menő” – írta valaki.

„Úgy nőttem fel, hogy a normális nevemet rosszul írták le. El sem merem képzelni, mennyivel rosszabb lesz ezeknek a gyerekeknek. Ez inkább büntetés nekik” – tette hozzá egy másik.

„Mindjárt hányok, ez a legrondább név, amit valaha hallottam” – szólt közbe egy harmadik.

„A szerdát [már így is] elég nehéz leírni, szegény baba” – tette hozzá valaki.

Szerinted jó dolog filmek, sorozatok hősei alapján elnevezni egy gyereket? Akár hiszitek, akár nem, a Marvel hősök nevei is egyre népszerűbbek. Például a Thanoska is:

Thanoska, Rey, Lokika – Egyre több szülő ad Disney nevet a gyerekének

 

×