Több millió letöltést is elértek, bárki telefonján ott lehetnek.

Az Apple meglehetősen szigorú követelményeket állított fel, amikor elstartoltatta az App Store áruházát. A Google Play némileg megengedőbb, ám sok esetben a felhasználók isszák meg ennek a levét. Az elmúlt években többször is előfordult, hogy a hivatalos alkalmazásboltból káros applikációkat tölthettek le a felhasználók. Ez több szempontból is aggályos lehet, főleg annak tükrében, hogy ezek nagy részét nem is a Google fedezi fel.

Ezúttal sem az óriáscéget illeti a dicséret, hanem a Dr. Web nevet viselő, már 1992 óta létező programot. A vírusírtó a káros kódokat tartalmazó alkalmazásokat igyekszik kiszűrni, meglehetősen sok sikerrel. Ezúttal két olyan applikáció is felbukkant a radaron, melyeken több mint egymillió letöltés volt a bejegyzés pillanatában.

Nézzük is, hogy milyen programokkal érdemes vigyáznunk!

A legnagyobb fogás a mai napig elérhető TubeBox, mely pénzjutalmakat ígér videók és reklámok megtekintésért. Ez azonban teljesen átverés, a kiutaláskor „valamiért” mindig elakad a folyamat. Ebből tehát egyedül a fejlesztők profitálnak, hiszen a reklámokat végignézik az ártatlan felhasználók. Az alábbi alkalmazásokat is érdemes elkerülnünk messziről:

  • Bluetooth device auto connect (bt autoconnect group) – 1 000 000 letöltés
  • Bluetooth & Wi-Fi & USB driver (simple things for everyone) – 100 000 letöltés
  • Volume, Music Equalizer (bt autoconnect group) – 50 000 letöltés
  • Fast Cleaner & Cooling Master (Hippo VPN LLC) – 500 letöltés

Ezek ráadásul károsabbak is a fenti TubeBoxnál, hiszen néhány esetben proxy szerverként is képesek működtetni a mobiltelefonunkat. Amennyiben valamiért a telefonunkon lenne a TubeBox vagy a felsorolt applikációk egyike, azonnal távolítsuk el.

Forrás: HVG

Sírni fogsz: kiderült a 14 legnépszerűbb kütyü tényleges élettartama!

×