A színészek, énekesek és celebek általában olyan művészneveket választanak, amiket könnyű megjegyezni. Mint Ketrec Miklósét. Te tudod ki az?

Tom Cruise neve angolul is elég hülyén hangzik: olyan, mint egy ZS kategóriás sétahajó bt., egy lepattant karibi kikötőben. Hát még ha a teljes nevét (Thomas Cruise Mapother) fordítjuk le, mert az nagyjból annyit tesz, hogy Térképmás-Hajós Tamás.

És messze nem az ő neve hangzik a leghülyébben a sztárvilágban.

Bár némi szabadfordítással az alábbiakban próbálunk rajta segíteni, le kell szögeznünk: magyarul minden angolszász szó kap egy savanykás ízt. Ez egyébként nem a kifejezetten szép anyanyelvünk, hanem a kulturális különbségek miatt van. A mi fülünknek jobban cseng egy cirádás-dallamos, mint egy rövid kétszótagos név. Utóbbi leginkább az amerikai hírességekre jellemző: egyszerű művésznevet képeznek a saját nevükből, mert így egyszerre lesznek könnyen megjegyezhetők és menők. Kezdjük is a listát egy szabályt erősítő kivétellel!

Benedict Cumberbatch = Barikádhalmi Benedek

Aki angol úr, az a nevében is angol úr (ez az igazi becsületes neve). Még mindig nem tudjuk kiejteni, de azért bírunk, Doki!

Will Smith = Kovács Vili

Ezzel a névvel itthon nehéz lenne kitűnni a tömegből. Kivéve, ha az első sztárcsináló jelenetedben puszta kézzel agyoncsapsz egy alient.

Nicolas Cage = Ketrec Miklós

Nem a Szikla volt az első híres szerepe, de a neve ahhoz passzol a legjobban.

Jeremy Renner = Főbérlő Jeremiás

Ilyen vezetéknévvel nálunk még egy amatőr színjátszókörbe se vennék fel Mágnás Miskát énekelni.

Tom Hanks = Gombolyagi Tamás

Van egy ilyen nevű falu Bács-Kiskunban. Komolyan. Szobrot avatnánk a helyükben az Oscar-díjas színésznek, hogy kapjanak egy kis hírverést.

Chris Hemsworth = Értékszegi Krisztián

Hölgyek, ezzel a névvel is szexi?

Robert Downey Jr. = ifj. Lentebb Róbert

Hát, volt már az életében lent és még lentebb is, szóval… Mindig van lejjebb.

Harrison Ford = Gázló Henrik

A név kötelez: ezt a csávót semmi, de semmi nem állítja meg – még akkor sem, ha nincs nála más, csak egy kalap, meg egy ostor.

Sophie Turner = Esztergályos Zsófia

Aztán tessék végre méltóvá válni erre a szép névre!

Sandra Bullock = Ökrös Szandra

Jaja: megnéznénk már végre egy igazi trágyataposó szerepben, mert a Női szervek óta világos, hogy jól áll neki a suttyó humor.

Katy Perry = Körtés Kata

Igen, pont ilyen cuki. Alább a férje, akit mind utálunk érte!

Orlando Bloom = Virágzó Orlandó

Mint egy mulatósduó másodhegedűse a bivalyb@sznádi falunapon. Mentségére szóljon, hogy tényleg ez a neve. Fel a fejjel, Legolas!

A témához köszi az ötletet és a segítséget: Érdekes Cikkek!

A színészek neveinél már csak a reklámfilmjeik viccesebbek:

Sztárok, akik reklámokban csinálnak hülyét magukból – és élvezik!

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×