A 2022. évet bemutató keresési trendek listái bemutatják, mi érdekelte leginkább az embereket az elmúlt egy évben Magyarországon.

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

Ezek voltak Magyarország legfelkapottabb témái.

A 2022-es év összesített magyar Google listáját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben, a felhasználók a legfontosabb történések figyelemmel kísérése mellett az érintett helyszínekről és személyekről is informálódni akartak. Dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is.

Legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. A közkedvelt elektronikai eszközök harcát egyértelműen az iPhone termékek nyerték (élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro), míg az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

TV-műsorok Filmek Sorozatok
1 Celeb vagyok, ments ki innen! Uncharted Sárkányok háza
2 X Faktor 2022 Mosolyogj Szerelem van a levegőben
3 Ázsia Expressz Top Gun: Maverick Hotel Margaret
4 Money or Love Black Adam Obi-Wan Kenobi
5 Sztárban sztár Encanto Sandman
6 Nyerő páros Thor: Szerelem és mennydörgés Stranger Things 4
7 Exatlon 2022 Ne nézz fel! A besúgó
8 Párharc Fekete Párduc Pepe
9 Házasodna a gazda Morbius The boys
10 Cápák között Ahol a folyami rákok énekelnek Moon Knight

A legnépszerűbb videojátékos keresések Magyarországon:

  Receptek Videójátékok Telefonok
1 Fasírt recept Lost Ark iPhone 14
2 Franciasaláta recept Overwatch 2 iPhone 13
3 Tócsni recept God of War Ragnarök iPhone 14 pro
4 Zellerszár recept Elden Ring iPhone 13 pro max
5 Sajtos stangli recept Diablo Immortal iPhone SE 2022

Tényleg ennyire népszerű nálunk a Lost Ark? Még mindig?

Hogyan készül a lista?

A ‘Year in Search’ listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek, melyekből a duplikációk, spam-ek kiszűrésre kerülnek.

Ezt láttad már?

Nagy visszanyúlások a Disney+-on: itt a Mikulás meg a törpe és a legviccesebb rajzfilmcsalád

 

×