Szivárognak az első, független benchmarkok.

Elérkeztünk december első teljes hetéhez, ami bizony az AMD tulajdonosoknak különösen jó hír. Kevesebb mint egy hét és megérkezik a gyártó két legújabb videókártyája. Első körben a Radeon RX 7900 XT és RX 7900 XTX teszi tiszteletét a boltok polcain. A gyengébb egységekre még pár hónapot várnunk kell, ahogy az Nvidia sem szeretné elsietni a dolgot.

Azt már a hivatalos bejelentés után nem sokkal elárulta az AMD, hogy nem az RTX 4090 szintjét célozzák be az újdonságokkal. Szerencsére ezt az árcédulájuk is tükrözi, nem csak a 4090-nél, de még a 4080-nál is olcsóbbak lesznek a csúcskártyák. Ez eddig szépen hangzik, ám a teljesítmény lesz az igazán mérvadó.

El is kezdtek szivárogni az első eredmények!

Ahogy az lenni szokott, ismét a Geekbench weboldalára kerültek fel az első, független tesztek. Nos, az AMD rajongók szeme egyből fel is csillant, hiszen Vulkan API alatt 15%-kal gyorsabb a 7900 XTX, mint az RTX 408 és csak 20%-kal marad el az RTX 4090-től is. Az OpenCL teszteknél azonban a várakozásoknak megfelelően elvéreztek a Radeonok, az RTX 3090 Ti szintjét hozták nyers teljesítményben. A jövő héten megjelenő játéktesztek előtt kifejezetten biztató lehet a Vulkan API eredmény, ám az FPS értékek lesznek majd igazán mérvadóak a játékosok számára. Ha ott is ez a tendencia folytatódik, akkor egy igazán kellemes ár/érték arányú párost köszönthetünk majd a piacon december közepétől.

Forrás: Videocardz

Már 2023 elejétől emelkedhetnek a videókártyák árai – Most kell vennünk?

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×