Szomorú eredményeket hozott a legfrissebb tanulmány.

Sajnos nem titok, hogy a női játékosokat rendszeresen hátrányos megkülönböztetés éri a multiplayer címek világában. Ez az abúzus sokszor már a pálya betöltésére várva, a lobby képernyőn beköszönve is kezdetét veszi, gyakorlatilag pusztán egy-egy hangfoszlány alapján. A Women in Games Argentina ennek bebizonyítására egy meglehetősen érdekes tanulmányt készített, melynek főszereplője a Valorant volt.

Három professzionális, férfi streamer és játékos vett részt a kísérletben. A beszédhangjukat természetesen hangtorzító segítségével felismerhetetlen, női orgánummá varázsolta a Women in Games Argentina csapata. Ezt követően kezdődhetett is az éles bevetés, szimpla Valorant meccseket indítottak a résztvevők, teljesen véletlenszerű csapattársakkal.

Ahogy arra számítani lehetett, meglehetősen szomorú eredménnyel zárult a tanulmány.

Az első percektől kezdődően záporoztak a zaklatások és halálos fenyegetések, csupán a résztvevők feltételezett nem alapján. Ha segítséget kértek csapattársaiktól, akkor sok esetben azt is megkapták, hogy csak szimplán jobban kellene játszaniuk. Ne feledjük, hogy továbbra is profi játékosokról beszélünk, mindössze a hangjuk változott, nem a tudásuk. Vagy mégis? A játékosok K/D és egyéb statisztikáit is nyomon követték a kísérlet előtt és kísérlet közben.

A résztvevők érezhetően, mérhetően rosszabbul teljesítettek a fentebb említett toxikus környezetben. Mindezt úgy, hogy ők tisztában voltak azzal, hogy nem is a valódi hangjukat hallják a többiek. Azt is elárulták, hogy ők ilyen körülmények között nem is tudnák élvezni a játékot, főleg nem napi szinten. Bár a tesztkörnyezet Valorant volt, butaság lenne azt hinni, hogy csak a Riot Games FPS játékában tapasztalhatjuk a fentieket. Gyakorlatilag bármelyik multiplayer címet kiválaszthatták volna, ugyanezt az eredményt kapnánk. A tanulmány teljes eredményére még várnunk kell, addig a fenti, pár perces videóval kell beérnünk.

Forrás: Gamingbible

Ismét kedvezményesen csaphatunk majd le Valorant skinekre

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×