A sniper fegyverek sok viták váltottak ki a Warzone 2 Season 1 során, sőt néhány játékos úgy gondolja, hogy az Infinity Wardnak erősítenie kellene őket.

Természetesen egy olyan kompetitív online játékban, mint a Call of Duty Warzone, állandó vita, hogy a fejlesztők hogyan állítják be a fegyverek erősségét. A metának azonban állandóan változnia kell, hogy a játék ne válljon unalmassá. Sokan azonban úgy érzik, ami most zajlik, azon sürgősen változtatni kell. Sokan ugyanis amiatt frusztráltak, hogy a mesterlövészpuskák jelenleg nagyon sebzéssel rendelkeznek.

Egy fejre leadott Sniper Rifle lövés nem garantálja az azonnali killt.

Ehelyett egész egyszerűen letöri az ellenfél összes pajzsát, tehát legalább két pontos fejest kell bevinni, hogy leterítsünk egy játékost. Ez szöges ellentétben áll a Warzone 1 mechanikájával, ahol egy Sniper Rifle vagy Marksman Rifle fejlövés egy lövéssel down-olja az ellenfelet.

A CoD közösségben sokan úgy érzik, hogy a nerf drasztikusan csökkentette a mesterlövészpuskák hatékonyságát a Warzone 2-ben. Legalábbis ez derült ki, miután egy Reddit posztban valaki pont ez a kérdést tette fel.

Snipers. Should they one-shot on headshots, yes or no? Not talking about marksmen or battle rifles, but actual snipers. Buff or keep them as they are? from CODWarzone

„A sniper fegyvereknek egy lövéssel ölniük kell, igen vagy nem? Nem a marksmen vagy Battle Rifle-ekről beszélek, hanem a tényleges sniper fegyverekről. Kell a buff, vagy jó így ahogy van?” – teszi fel a kérdést egy játékos, aki úgy gondolja, hogy egy mesterlövészpuskával leadott pontos lövésnek meg kellene ölnie az ellenfelet.

Sokan egyetértenek

„Becélzok egy embert, fejlövés, nincs down. Újra becélzom, megint fejlövés, nincs down. Hogy lehet ez szórakoztató?” – írta egy másik játékos. „Ezzel így semmi móka nincs a sniperben, elavultak” – írta egy másik.

Természetesen ez nem újdonság: egyre többen tapasztalják ennek a hátrányait. Többek között a nagy tartalomgyártók is beszéltek már róla, sokan hiányolják a jó kis one-shop one-kill lövéseket.

 

Hogy hogyan döntenek majd a fejlesztők a sniper fegyverekkel kapcsolatban, egyelőre nem tisztázott. Lehetséges, hogy a Warzone 2 Season 1 Reloadedben már jön is a változás.

Ezt láttad már?

Lebukott a Treyarch – Kiszivárgott a Warzone 2 új pályája

 

×