Annyi mindennel kezdett foglalkozni a stúdió, hogy borítékolható volt egy újabb projekt kivéreztetése. A Witcher spin-off-ra esett a választás.

A The Witcher 3: Wild Hunt-ban feltűnt Gwent nevű kártyajáték hamar népszerű lett, így önálló game-ként is megjelent, mi több, leágazott belőle még két mellékszál (a Thronebreaker: The Witcher Tales és a Gwent: Rogue Mage) – emlékeztet a GameStar.

Forrás: CD Projekt RED

Most viszont, hogy olyan új nagyszabású projektekbe vágnak bele mint a jövőre érkező Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, egy The Witcher remake és több folytatás, elérkezettnek látták az időt, hogy a tünékeny sikert végleg magára hagyják:

teljesen visszafogják a Gwent támogatását, igaz, nem egyik napról a másikra.

A lengyel CD Projekt RED még egy nagy adag bővítménnyel készül a kártyajáték rajongói számára: úgy tudni, hogy 2023-ban összesen 72 új lappal egészül ki, miközben havi rendszerességgel kap frissítéseket és két bajnokságot is rendeznek belőle. De ezzel vége: a felsoroltak egyértelműen azt szolgálják, hogy elnyújtsák a működését, ameddig csak lehetséges, hisz’ 2024-től már nem igazán fognak hozzányúlni: legfeljebb szezonális frissítéseket és közönségszavazásokat fog kapni.

Közben a fő karakter jó úton halad a crossover mennyország felé:

Még az is játszik, aki utálja! – Doommal és The Witcherrel újít a Fortnite

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×