Úgy tűnik, hogy egyre biztosabb a Cyberpunk 2077 folytatása, ami a Project Orion kódnevet kapta. Még pár évet viszont várni kell rá.

Nem, ez nem valamiféle pletyka vagy szivárgás. A CD Projekt RED a Cyberpunk 2077 rettenetesen és perekkel teli indulása után úgy döntött: elkészíti a Cyberpunk 2077 folytatását. Úgy tűnik, hogy a korábbi sikertelenség nem rengette meg a stúdiót, sőt egy rakás tervük van. A cég jelenleg öt Witcher-projekten dolgozik, köztük egy új Witcher-trilógián, és a Cyberpunk 2077 új Phantom Liberty kiegészítőjén is.

Ha ezzel megvannak, elindul a Project Oriont fejlesztése, ami a Cyberpunk univerzumban játszódó folytatás.

Az azonban már most kiderült, hogy az Orion fejlesztése még eltart egy darabig. A CD Projekt elnöke, Adam Kicinski egy nemrégiben tartott befektetői megbeszélés során megerősítette, hogy a Project Orion fejlesztése nem indul el 2023-ban kezdődik, legkorábban 2024-ben. A Phantom Liberty megjelenése után a fejlesztők szépen átállnak az Orionra. Először a játék különböző aspektusait fogják megtervezni és megrajzolni.

„A Phantom Liberty megjelenése után elkezdünk dolgozni a következő Cyberpunk-játékon. Természetesen ez kezdetben koncepcionális munkát jelent majd, ami – formai szempontból – nem számít előgyártásnak” – hangzott el.

A CD Projekt nem sokat beszélt az Orionról, de gyanítjuk, hogy a játékban megjelenhet majd a törölt Cyberpunk 2077 multiplayer mód. Mint minden más jövőbeli projekt, az Orion is Unreal Engine 5-ben készül, amelyet nem mellesleg az online multiplayer játékokra optimalizáltak.

Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy a játékot legkorábban 2024-ben kezdik el fejleszteni. A Cyberpunk 2077 összesen 9 évig készült, ami azt jelenti, hogy ha a CD Projekt RED ezúttal is ilyen tempóban halad, akkor csak 2033-ban láthatunk majd valamit a játékból.

„Az Orion a következő Cyberpunk-játékunk kódneve, ami kiaknázza a sötét jövő univerzumában rejlő lehetőségeket” – mondta a CD Projekt a projekt bejelentésekor.

Ezt láttad már?

Ace Ventura x The Witcher 3 – Az állati nyomozó a Vajákot is széttrollkodja

 

×