Senki sem rongál vele, hogy miért játszod végig a karácsonyt, ha mindenki más is veled játszik. Ezekkel a game-ekkel elégedett lesz a család!

Ha ünnepek, akkor szabadidő – szerencsés esetben nem is kevés: unalomba fulladó családi tévézések helyett legyetek korszerűek, és nyomjátok együtt a legjobb game-eket. Ez neked egy duplán győztes helyzet, hiszen megúszod a szülők, nagynénik, unokatestvérek, vagy a párod zsörtölődésit – lévén

közösen ütitek a billentyűket, vagy rongáljátok a kontrollereket.

Azon se lesz vita, hogy ki hányféleképpen emlékszik a szabályokra, vagy ki igyekszik csalni, hiszen a videojátékokkal adottak a keretek és a szabályok. Még időben szerezd be őket (akad pár, ami a szekrény aljáról előkotort konzolon is fut) – szerintünk ezekkel érdemes agyonütni a családi időt (ezeken a platformokon):

Overcooked (PS4, Xbox One, PC)

Na, ha anyád ebben is helytáll, akkor a karácsonyi menü sem okozhat neki gondot – de rajta és rajtad kívül még két családtag beszállhat, ha tud. Egy forgalmas-mozgalmas éttermi konyhát kell irányítani úgy, hogy egyre bonyolultabb ételeket rendelnek a vendégtérből! Szóval van itt kihívás rendesen – ráadásul a kuncsaftok egyre türelmetlenebbül várják a kaját!

Minecraft (mindenen is fut)

Ez a kockajáték akkora kultusz, hogy bemutatni sem kell, és a mozgalmassága, bizarr látványvilága akkor is leköti a családot, ha csak nézői annak, ahogy Te játszol.

Space Team (Android, iOS)

Eleve geek családoknak ajánlott darab, 2012-ből, de a korral csak nemesedett: a legjobb helyi multiplayerek egyike, ami csak létezik telefonra és tabletre. Látszólag érthetetlen frázisok egymás fejének dobálásával kell közösen elirányítani egy űrhajót. Ki az a Kirk kapitány?!

Mario Kart 8 (Wii U)

Flúgos futam – Super Mario világában! Gyakorlatilag egyik részével sem lehet hibázni, még az Androidra és iOS-re kiadott verziókkal sem, de a legjobb valószínűleg a legutóbbi cím, ami Wii U-ra érkezett. Négyszemélyes autóverseny-csihipuhi, ahol nem csak egymás ellen, hanem az út közben felszedhető skillekért is megy a harc. Nagy családi csatákat ígér!

Rocket League (PC, PS4, Xbox One)

Tulajdonképpen ez is foci, csak kocsikkal és kaszkadőrmutatványokkal. Az abszurditása, látványossága és az öles kameramozgás abszolút jó bulit tartogat bárki számára! Különben is az egyik legélvezetesebb sport témájú multiplayer a Daley Thompson’s Decathlon óta.

Rayman Legends (PC, PS4, Xbox One, Wii U, PS3, Xbox 360)

Bájos és elbűvölő, csodásan színes platform kalandjáték, amibe egyszerre négyen is beszállhattok. Oldjátok meg a feladványokat, rejtvényeket és puzzle-eket közösen – az elvarázsolt rengetegben! A jókedv és nevetés garantált.

Towerfall (PC, PS4, Xbox One)

Kedves, rendkívül intuitív, négyfős íjászcsata, amiben egyképernyős környezetben ugrálva próbáljátok kilőni egymást. Végre bosszút állhatsz az igazságtalanul kapott szobafogságokért, miközben festői csapdák és földöntúli erők növelik a játék taktikai igényét. Vigyázz, ki ne fogyj a nyilakból: szinte minden lövés után pótolgatni kell őket. Nagyon pörgős (ettől néha zavaros), de igazán élvezetes családi game lehet.

Fifa 17 / PES 2017 (PC, PS4, Xbox One)

Igazából azért mindegy, hogy melyiket toljátok, mert kb. ugyanannyi pozitívummal és negatívummal rendelkeznek, de a műfajban teljes jónak számítanak. A legjobb, ha jó nagy kijelzőtök és négy kontrolleretek van. Extra öröm, hogy megmozgatják a szurkolói izmokat, tehát az is élvezni fogja, aki csak néző és nem játékos.

Just Dance 2017 (PC, PS4, Xbox One, Wii U, PS3, Xbox 360)

Ez egy döbbenetes jolly joker, az Ubisoft boszorkánykonyhájáról, ahol vitathatatlanul sikerült megalkotni egy legalább időnként (pl. karácsonykor) mindenki számára élvezhető game-et. Akkor jó, ha kamerád is van, hiszen teljesített mozdulatokért jár a pont! Csak győzd felszedni a földről a nagyit! Likőrözés után nem ajánlott, de egy egy-két feles nem fog ártani hozzá!

És azt tudod már, mit veszel karácsonyra – egy gamernek??

Mit kapjak karácsonyra? A legjobb gamer ajándék az, aminek Te is örülnél – mutatunk tízet!

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×