Néhány nap múlva megérkezik minden idők egyik, ha épp nem a legjobb játékának az újgenerációs frissítése, ami még csodálatosabbá teszi az eleve tökéletes programot.

Ríviai Geralt megújult visszatértére már alig kell két hétnél többet várnunk, december 14-én ugyanis megérkezik végre a legújabb konzolgenerációra. Pontosabban: játszani eddig is gond nélkül lehetett a The Witcher 3-mal az új masinákon is, hamarosan azonban megkapja a már rég belengetett újgenerációs felfrissítést, ami megannyi ponton teszi még tökéletesebbé az egyébként is közel tökéletes programot.

Lesz itt minden, mint a búcsúban:

  • ray tracing
  • új kameranézet
  • magas felbontású textúrák
  • sok-sok képkocka per másodperc
  • Netflixes utalások
  • PS5 DualSense haptikus visszacsatolás
  • és még nagyon sok minden más.

Szóval bőven van miért izgulni, hiszen ha van játék, amit érdemes egynél többször is elővenni, pláne ha még meg is szépül, akkor bizony az a Vaják harmadik eljövetele. Mondjuk ez PC-n eddig sem volt akadály, hiszen a modder közösségek már 2015 óta aktívan bővítgetik és csinosítják a Witchert 3-at, de részben emiatt is izgalmas a hivatalos next-gen upgrade.

A CDPR ugyanis bevonta a munkába a legjobb moddereket is, vagyis szemlézték a legjobban sikerülteket, melyek bekerülhettek a decemberi frissítésbe. Ez persze még nem garancia arra, hogy a végeredmény pont olyan lesz, mint amilyen 100 mod telepítése után egy RTX 4090-esen lenne, viszont nagyon közel kerülhet hozzá. Erről pedig már az első előzetes során meggyőződhettünk, és bár elsőre nem tűnik égbekiáltónak az eredeti és az újgenerációs Vaják közötti különbség, egymás mellé téve azért már jól kijönnek a változtatások.

Az első legszembetűnőbb, hogy teljesen megváltozik a növényzet. A next-genben sokkal sűrűbb, mint korábban, sőt, az egyes területeken sokkal életszerűbben is néznek ki. A másik szignifikáns újítás nyilván a ray tracing, ami teljesen új filtert ad a játéknak. A fények sokkal életszerűbbek, a felületek – legyen az fémes, köves, fás – sokkal valósághűbbnek tűnnek, amit a nagyfelbontású textúrák tesznek még jobbá. Szintén a ray tracingnek köszönhető a vízfelület megváltozása, ami egészen csodálatos tükröződést kapott.

Apróbb, de ugyancsak fontos változás az új kameranézet. Ez egy választható opció lesz, szóval akinek az eredeti jobban tetszett, az továbbra is játszhat úgy a játékkal, mindenesetre az új kameramód sokkal modernebb, filmszerűbb élményt adhat a végigjátszás során azáltal, hogy közelebb került kedvenc vajákosunkhoz. Továbbá lesz még egy fotómód is, ami nagyon hasonlóan fog működni, mint a Cyberpunk 2077-ben, ergo hamarosan irdatlan sok csodálatos The Witcher 3 kép fogja ellepni az internetet.

És mivel nem ennyiben merülnek ki a The Witcher 3: Wild Hunt újgenerációs frissítésének újdonságai, érdemes megnézni az alábbi összehasonlító videót, amelyben egymás mellett lehet rácsodálkozni az eredeti és az új Geraltra. JA! A frissítés mindenkinek, akinek bármilyen formában, digitálisan vagy lemezesen megvan a játék,

az december 14-én teljesen ingyenesen megkapja a frissítést.

A Silent Hill 2 Remake még komolyabb átalakuláson megy át:

Elképesztő a fejlődés! – Egymás mellett az eredeti Silent Hill 2 és a remake

 

×