Olybá tűnik, mintha a Microsoft egy picit elszólta volna magát. Vagy nem erről van szó?

Lehetséges, hogy a Microsoft végre segít nekünk abban, hogy végre megtudjuk, mikor jelenik meg a világ legjobban várt játéka? Járjuk ezt körbe! Nos, a világ valóban már egy örökképvalóság óta várja a hivatalos információkat a következő GTA játékról. Az egyelőre cím nélküli következő GTA játékot persze mindenki GTA 6 néven emlegeti, a Rockstar pedig az év elején jelentette be a készülését. Bár történt egy erős szivárgás közben, a fejlesztők szerint ez nem befolyásol semmit.

Közben a GTA-t kiadó Take-Two vezérigazgatója nemrég azt is elmondta, miért tart ilyen sokáig, hogy kiadják a címet, ami hosszú évek óta készülhet.

Most azonban a Microsoft hivatkozik a dátumra, a jelenleg zajló Activision-Blizzard felvásárlás közepette.

Nos, mint tudjátok, jelenleg zajlik a Microsoft törekvése, hogy felvásárolja az Activision-Blizzardot, ám ezt elég nehézkessé teszi többek között az Egyesült Királyság versenyhatósága is, akik folyamatosan vizsgálódnak az ügyben. Ezzel kapcsolatban több dokumentum is nyilvánosságra kerül, nemrég például a Sony a PlayStation 6 megjelenési dátumára tett utalást.

A GamesRadar most arról számolt be, hogy miközben a Microsoft és a hatóságok között folynak a tárgyalások, a Microsoft nemrég közölte az Egyesült Királyság Versenyhatóságával, hogy

„a Grand Theft Auto VI várhatóan 2024-ben jelenik meg”.

Mielőtt mindenki izgatott lenne az ügyben, nem biztos, hogy ez hivatalos megerősítésnek tekinthető. Ahogy a GamesRadar is írja: a Microsoft a TechRadar cikkére hivatkozik (ami a Bloomberg egyik hírére hivatkozik), amiben az áll:

„A Rockstar jelenlegi és korábbi munkatársai úgy vélik, hogy a GTA VI-ra még legalább két évet kell várni, ami azt jelenti, hogy 2024-ben jelenhet meg.”

Ebben az esetben két dolog lehetséges. Az egyik, hogy a Microsoft, mint a piac egyik nagy szereplője, pontosan tudja, hogy a Rockstar mikorra tervezi a megjelenést, ami erről tájékoztatta a nagy kiadókat. Vagy pedig ők is csupán a sajtó feltételezései alapján határoztak meg egy dátumot.

Ha feltételezzük, hogy a Microsoft komoly piaci szereplőként tudhatnak belső információkat, akkor lehetséges, hogy 2024-ben lesz GTA 6 megjelenés. De azért ezt nem árt fenntartásokkal kezelni.

Ezt láttad már?

Vallott a Rockstar: Ezért kell olyan sokat várnunk a GTA VI-ra

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

×