Parkolópályára állítja karrierjét, mielőtt nagyobb baj lenne: az ismeretterjesztő sorozata forgatásán vizsgálták meg, és sokkolta az eredmény.

A legegészségesebb, sportos emberekkel is megtörténhet, hogy kiderül: nagy bajba kerülhetnek, ha nem lassítanak kicsit az életmódjukon. A Thor-t alakító színész egész karrierje alatt arról volt ismert, hogy kisportolt, jól néz ki, kvázi egészséges,

erre a Határtalanul Chris Hemsowrth-szel forgatásán olyat mondott az orvos egy róla készült vizsgálat után, hogy a haja az égnek állt.

Forrás: Disney

Az IGN megtudta: kevésbé alakult simán a Disney+-nak készült National Geographic produkció hatrészes forgatása, mint szerették volna. Az emberi egészség határait kutató széria egyik epizódjában a színészről kiderül, hogy mindkét szülője révén örökölte az ún. APOE4-gént. A kérdéses ötödik részben a tényleg hosszú élethez vezető gyakorlatok híres kutatója, Dr. Peter Attia vendégeskedett.

Forrás: Disney

A kanadai-amerikai orvos vizsgálatoknak vetette alá a továbbra is remek formában lévő Chris-t, de aztán furcsa dolog történt: nem akarta folytatni a forgatást, amíg nem beszél privátban a színésszel. Ezt már Hemsworth mesélte el a Vanity Fairnek adott interjúban: Dr. Attia aggályosnak találta, hogy erről beszéljenek-e a kamerák előtt, így felvételen kívül közölte:

ott van a genetikai állományában az anyai és apai ágról egyaránt örökölt APOE4,

ami hajlamossá teszi őt az Alzheimer-kórra – kb. 8-10-szer annyira, mint bárki mást, akiben nincs ott a gén. A színész először nem akart hinni a fülének, de a témát évtizedek óta kutató doktor, aki sikeres podcast-sorozatot (the drive) is készített a hosszú élet tudományos titkairól, meggyőzte: komolyan beszél, ezért gondolja át, hogy mit akar kezdeni a bizalmas információval.

Forrás: Disney

Hemsworth úgy döntött, a diagnózis elég tanulságos ahhoz, hogy ne hallgassák el, főleg egy egészségmegőrzésről szóló műsorban, amivel sok gyanútlan emberen segíthetnek. A leletet és tanulságait végül megosztották, jelezve, hogy az APOE4 elég gyakori:

minden negyedik ember hordozza, és 2-3 százalékunkról mondható el ugyanaz, mint Chris Hemsworth-ről, akinek a szervezetében duplán jelen van.

 

Figyelmeztettek ugyanakkor, hogy a hajlamosság nem jelenti törvényszerűen azt, hogy az ember le is fog épülni. Gyógymódja nincs, viszont

elég hatékony megelőzés a rendszeres olvasás, az élethosszig tanulás, illetve a sport.

Erre, illetve a nyugalomra esküszik a színész is: közölte, hogy a Limitless-t népszerűsítő turné végén hazatér és hosszabb munkaszünetet tart, hogy a családjával legyen. Szintén színész párjával, a magyar-román származású Elsa Pataky-val három közös gyermeket nevelnek.

Nem tudjuk így mi lesz a Galaxis őrzői 3-mal, pedig úgy volt, hogy a vicces alienekkel gyakrabban látjuk majd együtt Thor-t:

Végre egy jó Marvel-film? – Visítasz az új Galaxis Őrzői első előzetesén

 

×