5 év után egy hónap és visszatérnek a Galaxis Őrzői egy eszementül vicces karácsonyi kalanddal.

A Galaxis Őrzőinek létezéséről a Marvel képregényeket ismerőkön kívül nem sokan tudhattak, egészen 2014-ig, amikor is James Gunn vezényletével a szedett-vedett bagázs berúgta az ajtót, és meglepetésszerűen letartolta az MCU-t. A Galaxis Őrzői azóta is a filmes univerzum, na meg úgy a képregényfilmek egyik legékesebb csillaga, aminél alább a második rész sem adta.

Aztán a Disney a nagy kultúrharcos nimbuszán megrészegülve egyszer csak kipenderítette Gunnt, aki át is szambázott a nagy rivális DC-hez egy Öngyilkos Osztagért. A karrierje azóta is csak szárnyal, hiszen pont most nevezték ki Peter Safran mellett a megújult DC Studios élére. Viszont mielőtt még felépítené a Marvel tényleges konkurenciáját, méltó módon szeretné elbúcsúztatni az Őrzőket, és mivel az egyre mélyrepülő Disney is meggondolta magát vele kapcsolatban, erre módja és érkezése is lesz.

Az utolsó, jelenlegi formában felálló Galaxis-mozi ennek rendje szerint 2023. február 17-én érkezik a filmszínházakba, de előtte lesz egy rövidebb, kisebb formátumú felvezetésük a kisképernyő Disney+-on. Ezt a legendásan szar Star Wars Holiday Specialt idéző címmel, azaz The Guardians of the Galaxy – Holiday Special címen kell majd keresnünk az egeres streaming szolgáltatás kínálatában nem több, mint egy hónap múlva, november 25-én.

Gunn persze nem kívánja követni a Star Wars példáját, így egy Őrzőkhöz méltó eszement kalandot fogunk kapni, aminek főszereplői az első előzetes alapján Drax és Mantis lesznek majd. A furcsa, de kifejezetten jól működő páros titokban a Földre utazik, hogy a Gamora halálát – és eltűnését – gyászoló Quillnek szerezzenek egy karácsonyi ajándékot, hogy ezzel próbálják meg felvidítani őt. Ennek viszont Kevin Bacon nem kifejezetten örül.

De az új Hangya-mozi is elég jónak tűnik:

Megérkezett a Hangya és a Darázs: Kvantumánia első előzetese

 

×