Miért menjünk moziba, amikor a Twitteren is vannak filmek?

Érdekesen alakul a Twitter helyzete, miután Elon Musk vette át a vezetést. Nem sokkal azután, hogy a milliárdos átvette a vezetést, sokakat elbocsájtott, mások maguktól mondtak fel. Nem csoda hát, hogy teljes a káosz. A fejhasználók most teljes filmeket töltenek fel a platformra, bizonyítva, hogy mennyire nincs most moderáció. Ez minden bizonnyal annak a jele, hogy a közösségi oldal nem képes megfelelően érvényesíteni a szerzői jogokat az oldalon.

Egy Twitter felhasználó a hétvégén Need for Speed filmet töltötte fel.

Ez persze nem az egyetlen film, ami rövid, kétperces részletekben került fel a Twitterre. Jött a Halálos Iramban: Tokió Drift is, több mint 50 posztban, illetve a Kamen Raider is. Ahogy arról a Forbes is beszámolt, a fiókokat persze azóta felfüggesztették. Volt olyan is, akik a 2009-es Avatar című filmet posztolta, persze már azt is leszedték. Kerültek persze fel sorozatok is, mint a Spongyabob.

A Twitter a honlapján reagált az eseményekre, azt írták, hogy a platformon minden esetben kezelni fogják a szerzői joggal védett tartalmak illegális megosztását. Ezt persze némileg árnyalja az, hogy a fent említett filmek igen sokáig nézhetők voltak.

A közelmúltbeli események után számtalan alkalmazott távozott a Twittertől, aminek az lett az eredménye, hogy megcsappant a moderátori csapat, az automata rendszer pedig nem működik megfelelően. Elon Musk egyik ötlete ugyanis az átvétel után az volt, hogy hosszú, 40+ perces videókat vezessen be a Twitter Blue előfizetői számára, de ez egyelőre talán háttérbe szorul, ha az oldal automatikus szerzői jogi rendszerét nem sikerül kijavítani.

A Twitternek egyébként komoly baja is származhat ebből, ugyanis ha nem sikerül eredményesen tiltani a szerzői joggal védett tartalmakat, a platform perekkel nézhet szembe.

Ezt láttad már?

Íme 5 kihagyhatatlan Black Friday akció a Leet Shopból!

 

×