A Las Vegas Raiders játékosa, Blake Martinez visszavonul az NFL-től, miután eladott egy ritka Pokemon-kártyát, amely többet ér, mint az NFL-szerződése.

Nos, kedves gyerekek, érdekes történet jön. A sorhátvéd Blake Martinez befejezi NFL-karrierjét, hogy új vállalkozásba kezdjen: ritka Pokémon-kártyákat szeretni árulni. Egy ritka, közel tökéletes állapotban lévő Pokémon-kártyát nemrég 672 000 dollárért (kb. 264 millió forint) adott el,

ami több mint kétszerese jelenlegi Las Vegas Raiders szerződése szerinti fizetésének.

Blake Martinez 2016 óta játszik az NFL-ben, ez idő alatt megfordult a New York Giants, a Green Bay Packers és a Las Vegas Raiders csapatában is. Bár mind a 7 szezonban volt már pályán, többnyire csak cserejátékos volt, és az NFL gyakorlócsapataiban tevékenykedett. Most, 28 évesen, a szezon közepén befejezte pályafutását, hogy a családjára és a ritka Pokémon-kártyák felkutatására szánja az időt.

Martinez nemrég 672 000 dollárért adott el egy Gem Mint 9,5 minősítésű Pokemon Illustrator kártyát. Ez több mint kétszerese annak, amit akkor kereshetett volna, ha a Raiders megtartja őt a szezon hátralévő részében. Van egy Blakes Breaks nevű cége, amely kizárólag a ritka kártyák gyűjtésével és eladásával foglalkozik.

Néhány nappal azután, hogy eladta a kártyát egy aukción, bejelentette, hogy visszavonul az NFL-től.

A Pokemon Illustrator kártya a gyűjtők koronaékszere, a Charizard kártyákkal egy szinten van, mint amilyen Logan Paulnak is van. A Pokemon Illustrator kártya egy promóciós kártya volt, amelyet csak Japánban adtak ki 1998 januárjában egy kártyaillusztrációs verseny nyerteseinek. Becslések szerint 40 ilyen kártya maradt a világon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blake Martinez (@blakes.breaks) által megosztott bejegyzés

A Pokémon-kártyák piaca az elmúlt években megváltozott, és néhány rajongó komoly és jövedelmező vállalkozást épít azok kereskedelméből. Martinez vitathatatlanul az egyik legjövedelmezőbb üzletet találta meg magának a sport után.

Ezt láttad már?

13 zseniális videojáték, amit fantasztikus élmény többször újrajátszani

 

×