Az alsóbb kategóriákról is érkeznek már információk.

Kétségtelen, hogy papíron remekül hangzanak az RTX 4090 vagy épp az RTX 4080 FPS számai. Az árcédulájuknak köszönhetően azonban inkább a maximalisták és a high-end gépek tulajdonosai vásárolják meg ezeket, nem az arany középutat belövő, „átlagos” gamerek. Az RTX 4070 és 4060 kártyák már sokkal csábítóbb ajánlatok lehetnek számukra, hiszen a teljesítmény ezen a szinten is javulni fog.

Meglehetősen kevés pletykát olvashattunk eddig az alsó(bb) kategóriáról, ám úgy tűnik, hogy végre megtört a csend. Ráadásul viszonylag megbízható forrásról beszélhetünk, hiszen a Lenovo egyik munkatársa osztott meg néhány információt az RTX 4060-nal kapcsolatban. A felület ezúttal is a kínai Weibo, az utóbbi évek szivárgásainak melegágya.

Nézzük is, hogy mit tudhatunk az RTX 4060-ról!

  • Körülbelül 20%-kal lesz erősebb, mint az RTX 3060, így az RTX 3070 szintjét hozza majd
  • Ennek ellenére a fogyasztása barátságosabb lesz, mint az RTX 3060 TDP értéke, ezúttal a hatékonyságra menne rá az Nvidia
  • Körülbelül a 3060 Ti árazására lőné be az óriáscég
  • Az új technológiák, mint például a DLSS 3 vagy NVENC fejlesztések implementálásra kerülnek ennél a modellnél is
  • Várhatóan jövő évben érkezhet meg az újdonság, nyár elején (06.18.)

Úgy tűnik, hogy az Nvidia az alsóbb kategóriában nem erőfitogtatásra készül, sokkal inkább a fogyasztási értékek optimalizálására. Az árazás nem tűnik túl optimálisnak, a bejegyzés szerzője szerint nem feltétlenül éri meg várni az újdonságra. Addig azonban még az Nvidia is meggondolhatja magát, egy kellemesebb árcédulával máris nagyon jó választásnak bizonyulhatna az RTX 4060.

Forrás: Videocardz

Francokat drága! – Ennyi idő alatt fogyott el az összes RTX 4080

×