Roppant felhasználóbarát funkció érkezhet 2023 elején.

Az elmúlt időszakban mind az Nvidia, mind pedig az AMD próbálja megkönnyíteni a játékosok dolgát. Mindegyik nagy gyártó rendelkezik valamilyen felskálázó algoritmussal, mellyel értékes képkockákat nyerhetnek a felhasználók a mindennapok során. Folyamatosan fejlődnek ezek, a DLSS és az FSR is lassan már a harmadik verziószámhoz ér. Egyre több FPS-t kapunk egyre kevesebb képromlással.

A kompetitív játékosokra is gondolnak az óriáscégek. Nvidia oldalról megtalálhatjuk a Reflexet, míg az AMD az Anti-Lag technológiával próbálja minimalizálni az input lagot, azaz a beviteli késést. Versenykörülmények között bizony már pár ms is körértékű lehet, főleg manapság, a 240-360 Hz-es monitorok és egyre brutálisabb egerek korában.

Úgy tűnik, hogy az AMD ötvözne minden jóságot, egy kattintással kapnánk meg a teljes „csomagot”!

A Videocardz csapata leplezte le az AMD legújabb technológiáját, mely a HYPR-RX nevet viseli. A választás nem biztos, hogy a legszerencsésebb, hiszen könnyen összekeverhető a gamer körökben népszerű HyperX márkával. Az AMD azt ígéri, hogy egyetlen gombnyomással aktiválhatjuk majd az újdonságot, mely ötvözi a Radeon Anti-Lag, Boost és RSR algoritmusokat, megoldásokat. 

Az fenti képen a Dying Light 2 címmel prezentálják is a HYPR-RX képességeit. Jól látható, hogy akár 85%-os FPS emelkedést is mérhetünk, miközben a beviteli késés is 30 ms-ről 11 ms-re csökkent. Ha valóban egy kattintással aktiválható lesz a történet, akkor igazán felhasználóbarát megoldással jelentkezik a cég, melyből minden AMD RX vásárló profitálhat majd. A HYPR-RX várhatóan 2023 első felében érkezik majd meg a driverbe.

Videón a horrorbaleset, amiben egy elszabadult Tesla két embert is halálra gázol

×