Most hétvégén a TFT Dragonlands Championship alkalmával egy magyar játékos is megküzd a világbajnoki címért. Szurkoljunk neki együtt!

A Set 7 megjelenése óta a játékosok világszerte rengeteget kísérleteztek az új adottságokkal. Legtöbben már a ranglétrán való felkapaszkodásba is belemerültek, így hivatalosan is kezdetét vette a TFT Dragonlands Championship, avagy magyarul TFT Sárkányföld-világbajnoksághoz vezető út.

A Teamfight Tactics világbajnokságon egy magyar játékost is köszönthetünk, aki megküzd a világbajnoki címért.

 

Amint az Liquipedia adatlapján is jól látszik, a Dragonland világbajnokság Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának magyar bajnoka is képviselteti magát a versenyen.

Noel magyar játékosként tehát már most olyan eredményeket ért el, melyekkel esélyes a világbajnoki címre. Hogy pontosan honnan indult, hová tart és hogyan készül a megmérettetésre, arról a holnapi nap folyamán olvashattok vele interjút, itt a Leet.hu-n.

Mikor lesz a bajnokság?

A TFT Sárkányföld-bajnokság 3 napon át, november 18. és 20. között zajlik. A versenyen a 8 TFT-régió 32 legjobb játékosa mérkőzik meg egymással, méghozzá távolról, a versenyszerveren.

A nyereményalap

A nyereményalap 250 000 dollárról 300 000 dollárra növekedett. A mostani setben még tovább növelik a teljes nyereményalapot, 300 000-ről 456 000 dollárra!

Mivel a játékosok folyamatosan küzdenek a helyezésekért, a Riot szeretett volna némi plusz hangsúlyt helyezni a utolsó napon elért magas helyezésekért járó jutalmakra. Jelentősen megnövelék az 1. és 2. helyezésért járó nyereményalapot, ezáltal drasztikusan emelve a téteket az utolsó versenynapon. A nyereményalapról részletesen alább olvashattok:

Set7.5_Prize_Infographic_HU.jpg

Formátum

A versenysorozat során az egyes körök eredménye alapján osztják ki a pontokat: 8/7/6/5/4/3/2/1 (azaz az első helyezésért 8, a nyolcadikért pedig 1 pont jár).

  • 1. nap
    • A játékosok 8-as csoportokra osztva, fejenként 5 kört játszanak. Az első két meccs után a csoportokat véletlenszerűen átrendezik
    • [ÚJ] Az 1. napról mind a 32 játékos továbbjut a 2. napra
  • 2. nap
    • [ÚJ] A játékosok megtartják az 1. napon szerzett pontjaikat
    • A játékosok 8-as csoportokra osztva, fejenként 5 kört játszanak. Az első két meccs után a csoportokat véletlenszerűen átrendezik
    • A 2. napról a legjobb 8 játékos jut át a 3. napra
  • 3. nap
    • A legjobb 8 játékos sakk-matt formátumban játszik tovább
    • Az a játékos lesz a TFT Sárkányföld bajnoka, aki először ér el 18 pontot és végez első helyen egy körben!

Az egyes régiók legjobb játékosai lehetőséget kapnak, hogy az év vége felé megküzdjenek a TFT Sárkányföld bajnoka címért, és megszerezzék az Aranyspatula trófeát!

Forrás: Riot Games

Ezt láttad már?

Ennek a játékosnak 18 millió pontja van a kedvenc karakterével – sosem vesz cipőt, és a Flash-t is feleslegesnek tartja

 

×