Ha drágállod a mozit, akkor jó hír, hogy sokkal hamarabb felkerülhet a Disney streaming szolgáltatásának kínálatába, mint elsőre gondolnánk.

Egészen friss premier a második Fekete Párduc-mozi, ezért sokaknak talán furcsa lehet, hogy már ilyen korán felvetődik, hogy felkerülhet streamingre.

Már csak azért is, mert a Warner éppen most változtatott a filmjeinek streaminges megjelenésén, azaz már a Black Adam HBO Maxos megjelenésére is sokkal többet kell várni, mint korábban bármire. Szerencsére azonban ezen az úton a Disney (egyelőre?) nem követi a konkurenciát, ami azt jelenti, hogy a Fekete Párduc 2 hamarabb bekerülhet a Disney+ kínálatába, mint gondolnánk.

A Collider rámutatott, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés mindössze 47 napot követően költözött a mozitermekből az otthoni képernyőkre, míg a Doctor Strange az őrület multiverzumában pontosan két hónapig maradt a mozikban, mire elérhetővé vált a streaming szolgáltatásból.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Fekete Párduc 2 45-70 napon belül szinte bármikor megjelenhet a Disney+-on.

Hogy ebben a viszonylag szűk időintervallumban pontosan mikor számíthatunk a Marvel filmes univerzumának negyedik fázisát lezáró, és egyben a tragikusan fiatalon és hirtelen elhunyt, a címszereplőt alakító Chadwick Bosemant búcsúztató kaland otthoni bemutatójára, az nagyban függhet a mozi sikerességétől.

Ha a Disney azt látja, hogy egy-másfél hónappal a premiert követően is tolonganak az emberek a jegypénztáraknál, akkor valószínűleg kivárják a maximális 70 napot. Ha azonban hamar elapad az érdeklődés (amire kicsi az esély), akkor valószínűbb, hogy előbbre hozzák a streaminget. Vagyis a legjobb esetben a karácsonyi ünnepek alatt már indíthatjuk a filmet a Disney+-on, míg a legrosszabb forgatókönyv szerint 2023 elejéig kell rá várni.

A Fekete Párduc 2 egyébként – a kritikusok és a nézők szerint is – az utóbbi idők legjobb Marvel-mozija, ami a Rotten Tomatoes értékeléseket összesítő portálon 84%-on áll – szemben a legutóbbi Thor 64, illetve a második Doktor Strange 74 százalékos összpontozásával.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Felismered őket? – Így néznének ki a kedvenc színészeid HULKKÉNT

 

×