A Facebook anyavállalata, a Meta szerdán jelentette be, hogy 11 000 alkalmazottat bocsát el, ami a technológiai óriás történetének legjelentősebb leépítése.

A Facebook anyavállalata, a Meta mostanában számos kihívás elé nézett. Elindították a költséges Metaverzum projektet, miközben a Facebook bevételei csökkentek, a felhasználók elhagyják a platformot, a recesszió és a magas infláció pedig azt eredményezi, hogy a vállalatnak át kell gondolnia a működését.

Így nemrég Mark Zuckerberg bejelentette, hogy 11 ezer embertől válnak meg – írja a CNN.

„A Meta történetének legnehezebb döntéseit kellett meghoznom” – írta Mark Zuckerberg vezérigazgató a dolgozóknak egy blogbejegyzésben. „Úgy döntöttem, hogy mintegy 13%-kal csökkentjük csapatunk létszámát, és több mint 11 000 tehetséges munkatársunkat bocsátjuk el”.

Egyik olvasónk sajnos szintén az elbocsátások áldozata lett. Ő egy rövid e-mail értesítést kapott.

„Sajnos te is azok közé tartozol, akiket leépítünk” – írták a rövid és velős e-mailben.

A létszámleépítés a vállalat számos szegletét érinti, de a Meta toborzó csapatát különösen, mivel jövőre kevesebb embert terveznek a céghez felvenni. Szeptemberben a Meta dolgozóinak létszáma több mint 87 ezer fő volt.

A múlt hónapban a vállalat a második negyedéves bevételcsökkenését jelentette be, közölve, hogy a profitja a felére csökkent az előző évhez képest. A tavaly még több mint 1 billió dollárra értékelt Meta piaci értéke azóta 250 milliárd dollár körülire esett vissza.

„Felelősséget akarok vállalni azokért a döntésekért, amik miatt idáig jutottunk” – írta Zuckerberg. „Tudom, hogy ez mindenki számára nehéz, és különösen sajnálom azokat, akiket ez érint”. A Meta részvényei a bejelentést követően 5%-kal emelkedtek.

Ezt láttad már?

20 kiváló játékkal bővül novemberben a PlayStation Plus

 

×