A belsős szerverek árulkodtak.

Kétségtelen, hogy a Fortnite népszerűségének feltornázásban hatalmas szerepet vállalt a Chapter 1 második felében bemutatott Creative mód. A játékosok nem csak gyakorlásra használhatták, hanem az Epic által biztosított elemek segítségével saját minijátékokat, pályákat alkothattak. Frissítésről frissítésre fejlődik a Creative, ám az Epic Games a háttérben valami sokkal nagyobbra készül már.

2022-ben többször is felmerült a Creative 2.0 kifejezés, ám az Epic inkább Unreal Editor néven szeret hívni az érkező újdonságot. A Fortnite fejlesztői valószínűleg idén nyárra tervezték a kiadását, ám a sorozatos csúszások miatt 2022 vége sokkal valószínűbb dátumnak tűnik. Október közepén aztán egy évnyi szünet után ismét feléledtek belsős szerverek, mely arra utal, hogy pár héten belül megkaphatjuk az Unreal Editort. Pontos dátumot ekkor még nem lehetett tudni, ám szerda délután robbant az újabb bomba.

Kiderült, hogy mikor érkezhet az újdonság!

 

Az Epic Games 23.00.UEFN számozással látta el a tesztszerveren futó verziót. Ez bizony azt jelenti, hogy a következő szezonnal együtt érkezik meg az újdonság. A megjelenés időpontja ennek köszönhetően december harmadikára datálódhat.

Miért is lesz ez jó?

Már a Creative mód is rengeteg szabadságot a játékosoknak, a Creative 2.0 azonban teljesen új szintre emelné az eddigi próbálkozásokat. Nézzük is a lehetőségeket:

  • AI bevetése
  • Saját modellek, saját textúrák hozzáadása
  • Saját HUD létrehozása
  • Saját fegyverek és azon tulajdonságainak hozzáadása
  • Élő játékos- és csapatstatisztikák
  • Szabadon alakítható játékszabályok a “rendes” pályára is: saját lootpool, vihar és egyéb finomságok
  • A “Verse” nevet viselő programozási nyelv segítségével teljes “uralom” a játék felett

Jól látható, hogy míg a Creative a játékon belül próbálta tartani a módosítási lehetőségeket, addig a Creative 2.0 már teljesen szabad kezet adna a felhasználók kezébe.

Ilyet már láttál? – Mobilfertőtlenítő van a McDonald’s-ban

×