Az almás vállalat nemrég jelentette be, hogy valószínűleg nem tudja kiszolgálni a vásárlói igényeket.

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, óriási káosz alakult ki az Apple kínai iPhone-gyártó üzemében. Egyes dolgozók igyekeztek a kerítésen át menekülni, erről videó is készült. Ennek oka pedig nem más, minthogy a gyárban hatalmas koronavírus-járvány tört ki, ami miatt bizony becslések szerint 30 százalékkal csökkenhet a termelés – írja a HVG.

Azok, akik iPhone 14 Próból vagy az iPhone 14 Pro Maxből szeretnének vásárolni, többet kell várniuk – jelentette be az Apple.

Mindez persze kifejezetten rosszkor jön a vállalatbak, illetve a vásárlóknak is. Ugyanis november elején indul be a karácsonyi szezon, ilyenkor már mindenki javában rendelgeti az új készülékeket. Most még az is előfordulhat, hogy a vásárlók nem kapják meg karácsonyra a készülékeket.

Természetesen az Apple igyekszik megoldani a helyzetet, de azt is kiemelték: elsősorban a dolgozók egészsége a fontos. Fontos hozzátenni, hogy a Foxconn gyárából jelenleg nem engedik haza a dolgozókat a járvány miatt. Mindenki saját szállást kapott a komplexumon belül. Ez több száz embert érint, ezért is próbáltak néhányan menekülőre fogni. Elterjedt egy pletyka is, hogy az egész egy emberkísérlet.

 

A helyzet tehát Kínában rendkívül súlyos, így nehéz megmondani, hogy mennyire sikerül tartani a termelést. Reméljük, hogy nagyon hamar megoldódik az ott dolgozók helyzete, mert az valóban fontosabb, minthogy nekünk lesz-e új iPhone a fa alatt, nem igaz?

Ezt láttad már?

4K kijelző, saját CPU/GPU? – Heteken belül megérkezik a jövő billentyűzete

 

×