A Finalmouse az egerek megreformálása után a billentyűzetek piacára is belépne.

Aki kicsit is otthonosan mozog a perifériák világában, az minden bizonnyal találkozott már a Finalmouse nevével.  Ultrakönnyű, lyukacsos egerekkel robbantak be a köztudatba, illetve az ehhez tartozó, nem túl barátságos árcédulájukkal és sok esetben (direkt) szegényes raktárkészletükkel. Egy időben a Fortnite profik mindegyike Finalmouse egérrel versenyzett, ám később jóval olcsóbb alternatívák is megjelentek a piacon.

Úgy tűnik, hogy most a billentyűzetes szegmensben szeretnének maradandót alkotni. Már 2022 januárjában publikáltak egy tweetet, melyben azt ígérték, hogy idén decemberben egy eddig soha nem látott példány érkezhet meg a piacra. Akkor még nem lehetett semmit tudni az újdonságról, ám úgy tűnik, hogy a napokban kiszivárgott egy videó a termék alpha változatáról. A szivárgást a cég kvázi meg is erősítette egy Twitter üzenettel, így biztosak lehetünk, hogy valós termékről beszélünk.

Nézzük is, hogy mit tudhat a Finalmouse billentyűzete!

Az RGB már a múlté, a gyártó a szimpla világítás helyett 2K/4K kijelzővel vértezné fel a perifériát. A billentyűzet feltehetőleg valamilyen saját táppal érkezik majd, hiszen a kijelző mellett beépített CPU-val és GPU-val is rendelkezni fog. Nagy eséllyel ezt a munkát valamilyen mobilos SoC végezheti majd el. Többféle kapcsolók közül válogathatnak majd a vásárlók, és a megszokott 1000 Hz polling rate helyett 8000 Hz-en kommunikál a gépünkkel. Kell ennél több?

A gyártó természetesen kijelzőt is kiaknázná, Steamen tölthetünk majd le skineket a billentyűzethez, ám bizonyára saját mozgóképet is beállíthatunk, ha épp azt szeretnénk. A billentyűzet árcédulájáról egyelőre nincs információ, ám merész lenne azt hinni, hogy 200-300 ezer forint alatt megússzuk a vásárlást.

5+1 játék, ami brutálisan megizzasztja a videókártyád

×