Twitter-saga: a kék pipa visszavág. Most őszintén: rajta kívül volt akár csak egy ember a zodiákusban, aki nem tudta előre, hogy ez lesz belőle?

Mi is előre megmondtuk, és sajnos igazunk lett: a pénzért árult ellenőrzött fiók státusz a visszanyaló fagyi klasszikus példája lett, alig 24 óra alatt. Miután Elon Musk javaslatára bevezették (20 helyett végül csak havi 8 dollárért), nagyon sok embernek lett pénze arra, hogy csettintésre

lemásolja akár ismert emberek (köztük Musk) fiókját.

Erre ugye nemrég többezer új okot is szolgáltatott, amikor jelezte: simán kirúgható a dolgozók kb. fele…

A The Gamer szaglászott kicsit a gazdát cserélt Twitteren, és egyre-másra jöttek szembe olyan userek, akiknek pont ugyanaz az indexképük, ugyanúgy Elon Musk a felhasználónevük és még a (pénzért vásárolt) ellenőrzött státuszuk is megvan. Persze messze nincs annyi követőjük, de a legszembetűnőbb különbség az, hogy a saját nevében oltják Elon-t és a cégeit. Itt éppen azon gúnyolódnak egy kamufiókból, hogy mennyire rossz az üzleti tervnek, ha bedőlünk a kamufiókoknak.

 

Itt meg azon, hogy a Tesla akkumulátorgyáraiban lehet, hogy egy icipici gyerekmunka mégis csak van, de hát ez „befektetés a jövőbe”.

 

A fenti két bejegyzés írója direkt leleplezi magát a saját nevének meghagyásával, hogy tiszta legyen: ez csak vicc, de azért súlyos problémára világít rá.

Fiókátnevezéssel és képcseréjével gyakorlatilag bárkit le lehet utánozni, és csak havi 8 dollárba kerül hiteles forrásként feltűntetni.

A Twitter persze irtja a kamu Elon Musk-okat és egyéb fiókmásolásokat, de ez a szellem kiszabadult a palackból – elsősorban a túl nagy kapkodás és a sietve kirúgott alkalmazottak miatt. Utóbbiak egy része aligha sajnálja lecsippenteni a végkielégítését pár dolcsival, ha ezzel alávághat az új főnöknek, aki megvált tőle. Elon valószínűleg csak az első a sorban, akibe beleáll a kék pipa, szóval egyelőre ennyit arról, hogy majd hitelesebbé teszi a Twitter-t, hiszen pillanatnyilag ennek épp’ az ellenkezője történik.

Ebbe csúnyán beletörhet a Teslája:

Elon Musk emailben rúgta ki a Twitter rengeteg dolgozóját, akik most elégtételt akarnak venni Muskon

 

×