Az új kártyának köszönhetően a modderek tovább feszegethetik a határokat.

A Digital Dreams neve többször is felbukkant már a Leet hasábjain, nem is ok nélkül. A csapat a jelenlegi játékmotorok és videókártyák határait feszegeti heti szinten. Elég csak a több mint 100 moddal felszerelt Witcher 3-ra gondolnunk. A nemrégiben megérkezett RTX 4090 azonban újabb kapukat nyitott ki a csatorna számára, korábban szinte futtathatatlan kategóriába eső modokat, fejlesztéseket is tudnak már prezentálni a nézőknek.

Ezúttal a GTA V volt a kiszemelt, de már a 8K textúrák korán is túllendülve. A Digital Dreams csapata 16K felbontáson futtatta a Rockstar ikonikus címét. Azt is tudjuk, hogy a GTA nem támogatja sem a DLSS, sem az FSR technológiát, így teljesen natív az a bizonyos 16K.

Szinte lefolyik a képernyőről a tartalom!

A csapat hozzátette, hogy ha nem is feltétlenül lett szebb a játék, mint a korábbi, 8K verziók, erődemonstrációnak kiválóak lehetnek az ilyen videók. Az RTX 4090 és a hamarosan bemutatkozó AMD flagship magasabb szintre emelheti a jelenlegi modolási standarokat, hiszen a készítőknek nem kell visszafogniuk magukat, ha a gépigényről van szó. Ám az kétségtelen, hogy az „elit” kiváltsága lesz továbbra is ezek futtatása.

A nyersanyag 16K felbontásban lett rögzítve, ám YouTube-on egyelőre be kell érnünk a 4K felbontással. Ezúttal FPS számokat is kapunk, így jól látható, hogy az RTX 4090 szépen megbirkózik ezzel is, 30-40 FPS között. Alig várjuk a következő, hasonlóan beteg projektjüket.

Ehhez már kellett az RTX 4090 – Így néz ki a szénné modolt, 8K Witcher 3

×