Nem olcsó mulatság, de valóban pont olyan.

Ha láttad a Netflix Stranger Things sorozatát, valószínűleg te is emlékszel arra a házra, ahol a szereplők annyi szörnyűséget élnek át, harcolva a gonosszal, Vecnával. Nos, a ház valóban létezik. A sorozatban látható romos házat ugyanis egy valódi épület ihlette, ami persze nincs olyan rossz állapotban, mint ahogy a filmben láthatjuk. A hét hálószobás, hét fürdőszobás ház az 50-es években épült, kiváló állapotban van, eredeti, viktoriánus stílusú.

A 140 éves ház most 1,5 millió dollárért eladó.

Ha láttad a sorozatot, nem kell magyaráznunk, hogy mennyire labirintusszerű az épület: a viktoriánus kastély több mint 460 négyzetméteres, plusz van még egy vendégház is. Hatalmas csillárok, bútorok és antik portrék jellemzik, amik a ház pompáját vagy kísérteties hangulatát hangsúlyozzák. A padlás, ahol Jason meghalt, a valóságban egy befejezetlen harmadik emelet, amely felújításra vár.

Bár sok helyet megtartottak eredetiben a történelmi hitelesség miatt, a konyha például modern kivitelt kapott. Az épületet legutóbb 2019-ben adták el 350 000 dollárért, de azóta felment az ára a sorozat népszerűsége miatt. A 1,5 millió dollár nagyjából 618 millió forint. Ha kíváncsi vagy a részletekre, íme a hirdetés.

A Stranger Things egyes jeleneteit persze nem itt vették fel, a ház csupán inspirációul szolgált a filmes díszletekhez. A díszlettervező a Psychoból ismert Bates házat látta benne, így esett erre a választás.

Te laknál itt?

Néhány hét! – Kiderült, hogy mikor jön a The Last of Us sorozat az HBO Maxra

 

×