Úgy tűnik, hogy az IKEA-nak annyira nem jött be a játék, amiben az általa fémjelzett áruházban történnek furcsa dolgok.

„Csapdába estél egy bútorboltban, és próbálsz túlélni az éjszaka támadó mutáns személyzet ellen. Fel kell fedezned a boltot, hogy megtaláld a kiutat. Szerencsére tele van minden bútorokkal, amelyekből fegyvereket készíthetsz, vagy erődítményeket építhetsz, hogy túléld az éjszakát. Végül valami veszélyes dolgot találsz: a menedzsereket.” Nagyjából erről szól a The Store is Closed, mely

egy túlélő horrorjáték, amiben csapdába esel egy bútorboltban, ami túlságosan hasonlít egy IKEA-ra.

 

Jacob Shaw, a játék alkotója nemrég sajnos azonban érdekes levelet kapott az skandináv bútorcégtől – szúrta ki a GameStar. Bár a játékban egyszer sem szerepel az IKEA neve, túl sok dolog hasonlít. Például a kék épület, a cégér, a dolgozók ruházata. Mivel egyértelműen mindenki az IKEA-ra gondol, így a cég úgy látta: jobb figyelmeztetni a készítőt.

Az IKEA most jogi lépésekkel fenyegetőzve kérte a játék alkotóját, hogy változtasson meg mindent, ami egy kicsit is emlékeztet az IKEA-ra. Az ügyvédek levele szerint azokat a bútorokat is ki kell venni a játékból, melyek túlságosan hasonlítanak valós IKEA bútorokra.

Shaw tehát most mindent megváltoztat, ami kék és sárga. Reméljük, hogy az új színek miatt más mára nem pereli be. A játék egyébként még pár napig támogatható a Kickstarteren.

Ezt láttad már?

Új MAGYAR játék készülőben, ami a The Sims legkeményebb ellenfele lehet

 

×