Egy idős bácsi halálosan komolyan gondolta, hogy Pokémonmesterré válik.

Egészen szürreális pillanatoknak lehettek szemtanúi az amerikai St. Louis városában található Kirkwood Parkban sétálgatók, amikor egy 75 éves férfi és fia látszólag békésen zsebszörnyekre vadásztak a Pokémon Góban.

A meglett korú Robert Matteuzzi nagyon rápörgött a Nintendo kiterjesztett valóság-alapú Pokémon-játékára, aki a fiával, Angelóval együtt közösen próbált meg a világ legjobb Pokémonmestere lenni. Pont, mint Ash Ketchum, ők is a helyi edzőtermek meghódításával szerették volna ezt elérni, a probléma csak az volt, hogy nem ők egyedül hajtottak rá a parkbéli teremre.

Egy másik játékos, ‘Sammy the Bull’, azaz Sammy, a bika ugyanazt az edzőtermet szerette volna, mint a két Matteuzzi, amin állítólag eléggé össze is szólalkoztak. A vitát azonban ahelyett, hogy egy pokémoncsatával rendezték volna – ahogy egy igazi mester is tenné, úgy döntöttek inkább, hogy az erősebb kutya viszi a termet felkiáltással a hagyományos módon, bunyóval tesznek pontot a dolog végére.

Robert és fia tehát rendesen ráment Samre, akit próbáltak alaposan móresre tanítani, az ütök-kapoknak viszont egy tó vethetett volna gyorsan véget, amibe Sam és a fiatalabb Matteuzzi is belepottyant. De ahelyett, hogy a hűs víz észhez térítette volna a feleket, azok inkább tovább folytatták a Pokémon edzőteremért zajló, vérre menő ökölcsatát – a helyzet komolyságát pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy az öreg is becsobbant a tó vizébe, úgy a küzdelem sűrűjébe.

Az eset bár 2018-ban történt, a bírósági tárgyalás még csak mostanában érhetett véget. A tanúvallomás során pedig még az is kiderült, hogy a 75 éves Pokémonmesterjelölt nem elégedett volna meg a veréssel: meg is akarta folytani az ellenfelét, akinek fejét többször is a víz alá nyomta. Erről a járókelők felvételei tanúskodnak.

Az esküdtszék bűnösnek találta az apát és a fiút az ellenük felhozott vádakban, és mindkét férfit pénzbüntetés kiszabását javasolta. Robert Matteuzzinak három nap börtönbüntetést is javasoltak – de remélhetőleg ott is les egy Pokémon edzőterem, amiért megharcolhat.

via – Eurogamer, GamesRadar+ | A borítókép csak illusztráció

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy kutatás szerint a gamerek könnyebben lesznek rasszisták és szexisták

 

×